Hjemmelaget kroppspleie

Jeg har lyst til å dele mine yndlingsoppskrifter på naturlige og lettlagde kroppspleieprodukter med dere. Here goes!

Kroppsskrubb:
1 del kvernet havsalt (ikke grove biter - au!)
1 del olje, f.eks. oliven- eller mandelolje
Et par dråper eterisk olje

Masser blandingen lett på huden etter at du er ferdig dusjet (såpe osv må være unnagjort), og skyll av med ikke alt for varmt vann. Klapp huden forsiktig tørr med et mykt håndkle. Bør ikke brukes mer enn 2 ganger i uken.

Spirulinamaske (motvirker urenheter og leger sår/arr): 
2 deler yoghurt naturell (evt. kefir e.l.)
1 del aloe vera-gelé
1/2 ts spirulina

Smør blandingen generøst på huden og la virke i ca. 15-20 minutter. Skyll av med lunkent vann, og klapp huden forsiktig tørr.

Tips: du kan knuse spirulinatabletter i en plastpose/morter om du ikke har pulverversjonen.

Hårkur:
Ren jojobaolje eller arganolje!

Gir masse fukt og glans til håret. Ha i håret før du bruker sjampo, og/eller ha i lengdene i håret når det er håndkletørt (som en leave-in balsam). Funker like bra som den dyreste hårkur.

Edit: spirulina, aloe vera, jojobaolje, arganolje og mandelolje fåes kjøpt på iherb.com til en mye billigere penge enn i Norge. Bruk koden IDA308 i utsjekkingen, så får du $5 i rabatt :-)

14 kommentarer

Hege - vinn gaveeske fra Lush!

07.05.2011 kl.19:00

sv: hehe, ikke sant? De er morsomme sånn, alle dyr.. små tiggere

Så flott innlegg! Kjempelurt!

tinekatrine

07.05.2011 kl.19:03

lenge leve hjemmelaget kropspleie! har brukt kokosolje som hårkur før, funket helt fantastisk. skal teste jojoba olje etterhvert når håret begynner å bli litt daft igjen. og boduskrubb har jeg laget av sukker og mandelolje før, hehe!

sv: merker at hudtonene er mye gjevnere, og at huden gløder. men tette porer virker det som om jeg aldri blir kvitt uansett hva jeg gjør. blir sprø. men nå har jeg ikke brukt oljen så lenge, kanskje det minsker snart *krysse fingrer*

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

07.05.2011 kl.19:55

Kjempegode tips!! Jeg var på spa og fikk saltskrubb, fantastisk deilig! Men aldri tenkt på at jeg kan lage og gjøre dette hjemme.. :)

lovelyliller.com

07.05.2011 kl.23:00

jeg bruker ofte oljer :)

Carita

08.05.2011 kl.20:49

Hjemmelaget hudpleie er digg å bruke,spesielt deilig er det når man har gode råvarer,desverre tåler jeg ikke salt i bodyskrubben og bruker da brunsukker og det funker like greit :) Har tenkt lenge på å bestille noe kroppsolje fra Iherb men det er alltid noe jeg trenger mer. Men får sikkert kjøpt det før sommern :)

tinekatrine

08.05.2011 kl.21:25

sv: ja, hurra for loppemarked! får masse billig - spesielt hvis man går den siste dagen, og ekstra spesielt når de har posesalg - og mye unikt og fint som ikke alle andre har. kjedelig å bare kjøpe tallerkener for ikea. og hurra for gjennbruk og miljøet!

tinekatrine

08.05.2011 kl.22:57

sv: jeg og, med pasta. mmm.

Helene

08.05.2011 kl.23:59

Selv lager jeg kroppsskrubb av sukker, olje og eterisk olje. Gir kjempemyk hud og er helt super. Har laget og gitt i gaver og fått gode tilbakemeldinger. Må prøve med salt også :)

Une

09.05.2011 kl.14:04

Så lurt! Så deilig! Takk for påminnelse om å ta litt vare på seg selv - utenpå også :-)

tinekatrine

10.05.2011 kl.00:15

sv: jeg ringte saksbehandleren min, men hun svarte ikke. og jeg skal ikke hive meg ut på å legge igjen en beskjed på telefonsvarer... har mailen hennes, så skal fikse det i morgen :) og sånn var det forresten når jeg møtte opp i skranken første gangen på nav. hun mente jeg ikke hadde krav på noen støtte hvis jeg ikke jobbet, og maste om jeg hadde noen fond eller sparepenger...!!

Janicke

11.05.2011 kl.08:37

Mange gode tips her :-D Spirulinamaske er supert! Til håret og til solbrent hud har jeg brukt kokosolje.

Amanda

14.05.2011 kl.14:45

Riktigt bra tips! :D

mona

01.06.2011 kl.15:29

Flott innlegg! Hvor ofte bruker du ansiktsmasken og hårkuren? Dette er jo hjemmelagd, så man må kanskje ikke følge de vanlige retningslinjene med en til to ganger i uken, eller?:-)

Ida

06.06.2011 kl.13:03

mona: Jeg er litt dårlig til å bruke dem, men hårkur prøver jeg å bruke ved annehver hårvask fordi jeg har knusktørt hår og hardt vann i dusjen, og ansiktsmasken bruker jeg maks 2 ganger i uken ettersom huden kan bli litt sensitiv/rød etter bruk (spesielt om jeg glemmer å ta den av i tide...) :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin
hits