Marmorkake med en vri

Denne oppskriften er gluten- og melkefri, uten raffinert sukker og nøtter.

Nå blir det mye kaker her, men noen ganger bare klør jeg i fingrene etter å pusle på kjøkkenet, så da blir det sånn. Denne kaken smaker som om den er full av hvetemel, smør og sukker, men det er den så klart ikke. Den er nemlig full av dette:

Bønner er en god kilde til proteiner for vegetarianere/veganere, og de tuller ikke med blodsukkeret sånn som fint hvetemel gjør. Jeg har lenge hatt lyst til å lage kake med bønner i, og det angrer jeg ikke på at jeg gjorde! Det er helt umulig å smake at denne er sunn. Sunt godis skal nemlig ikke smake "godt til å være sunt", det skal bare smake godt, og ferdig med det.

Her bruker jeg igjen amerikanske cups, men skriver "kopp" i oppskriften fordi det føles det litt mindre rart... Oppskriften kommer originalt fra The Spunky Coconut, men inneholder et par endringer. "Smørkremen" kommer fra Healthy Indulgences.



 Oppskrift:

2 kopper kokte, hvite bønner
6 egg
1/3 kopp valgfri søtning (jeg brukte xylitol, lucuma og litt palmesukker)
+ 2 ss vann om du ikke bruker flytende søtning
1 ts vaniljepulver
Noen dråper stevia m/ valgfri smak (jeg brukte English Toffee)

+ Kjør i en food processor til det blir en jevn blanding.
+ Tilsett:

1/4 kopp smeltet kokosolje
1/2 ts havsalt/himalayasalt
2 ts natron

+ Bland godt, og hell halvparten av røren over i en annen bolle.
+ Tilsett:

1/2 kopp kakao i den ene røren (jeg brukte vanlig bakekakao siden kaken skal stekes)
1/3 kopp siktet kokosmel i den andre røren

+ Bland godt.
+ Hell først sjokoladerøren i en smurt springform med bakepapir i bunnen, og hell så vaniljerøren over. Bruk en gaffel e.l. til å lage mønster i kaken.
+ Stek i forvarmet ovn på 165 °C i ca. 30 minutter - kaken er ferdig når det akkurat ikke sitter igjen noe deig på en fyrstikk, men hold et godt øye med den, for teksturen endrer seg på null komma niks.

Sjokoladekrem:

7 ss smeltet kokosolje
Ca. 1/4 kopp valgfri søtning (jeg brukte xylitol)
6 ss rå kakao
2 ss kokosmelk
1 klype havsalt/himalayasalt
Stevia etter smak (jeg brukte chocolate)

+ Bland alt godt sammen, det lønner seg å bruke en kjøkkenmaskin. Smør over kaken et voila!

19 kommentarer

tinekatrine

24.05.2011 kl.23:39

uten animalske produkter? det er jo masse egg i den :/ synd, for den virket spennende.

Fortelleren

24.05.2011 kl.23:44

så utrolig sært ut ! Dette må jeg prøve engang x)

Ida

24.05.2011 kl.23:52

Fortelleren: Lover at man ikke kan gjette at det er bønner i den ;-)

Ida

24.05.2011 kl.23:53

tinekatrine: oiii, takk for at du bemerket det! Hadde tenkt til å skrive at den kunne bli vegansk om man brukte erstatning for eggene!

tinekatrine

25.05.2011 kl.00:01

hehe. jeg er litt skeptisk til eggerstatning når det skal være så mye egg i, men jeg blir nok å prøve det en gang. iallefall la meg inspirere. men tror det får vente til jeg får eget kjøkken, ikke like lett å eksperimentere på et felleskjøkken :)

lovelyliller.com

25.05.2011 kl.01:09

den så hærlig ut da! :D

Ida

25.05.2011 kl.01:37

lovelyliller.com: Takk, det lover jeg at den er :-)
Nam! Spennende med bønner istedenfor mel. Da blir den også lavkarbo! :-)

Karen

25.05.2011 kl.12:04

sv: tusen takk, det håper jeg! :) Fikk heldigvis utsatt den ene prøven, fordi jeg er ganske utslitt etter eksamen på mandag og sist uke.. har såvidt kontroll over hva jeg har gjort de siste ukene, alt er bare et rør av stress :p

Kaka så utrolig god ut! Troor faktisk jeg kan tåle denne :D

Une

25.05.2011 kl.14:26

Jeg sier bare halleluja igjen. Denne skal jeg I ALLE FALL teste ut!

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

25.05.2011 kl.14:55

Oj DET var en spennende oppskrift. Har sett flere kakeoppskrifter med bønner i, men ikke turt å prøve ennå. :) Og jeg har jo ikke noe i mot egg, så denne ser jo perfekt ut for meg! :) Brukte du hermetsike bønner, eller kokte du dem selv?

Malene

25.05.2011 kl.18:10

Den hørtes rågod ut. Nam nam nam! Jeg bare lurer på et par ting - blir det veldig dyrt med alle disse ingrediensene, og må du bestille alt fra internett, eller har du en helsekostbutikk nær deg som selger mye av det?

Dessuten skrev du på bloggen min at du skal til England i juni! Når i juni er du der? Jeg er der 2-6, men regner med du ikke skal dit før i slutten? :/ Hadde vært veldig hyggelig å møttes der!

Håper alt er vel med deg og masse lykke til med matlagingen - håper den hjelper deg <3

Inger

25.05.2011 kl.18:33

Veldig spennende kake, den skal jeg lage til helgen.

Kjekt med nye ting og sikkert noe flere liker.

Karianne - deercountry

25.05.2011 kl.19:03

wooow, jeg blir mektig imponert! hvite bønner i kaka ja, tror ikke jeg hadde blitt særlig populær om jeg sa ingrediensene før jeg serverte en slik kake :D men det er det som er så utrolig fascinerende med sunnt godis. og jeg er så utrolig enig med deg i det du sier om at sunt godis ikke skal smake "godt til å være sunt", men at det skal smake godt! Veldig glad jeg har funnet bloggen din, her finner jeg mye isnpirasjon ;-D

Ida

25.05.2011 kl.19:49

Helen: Jeg var også skeptisk, men nå er jeg... tja, omvendt? :-) Jeg brukte ferdige bønner, i sånn pappkartong som på bildet. Tror go green har noe lignende, hvis ikke er vel det på hermetikkboks det samme? Kokte ikke selv i alle fall. Får ikke kommentert på bloggen din forresten, tror blogger/gmail er litt tullete for tiden.

Silje

25.05.2011 kl.20:20

Denne skal prøvast! Den ser kjempe god ut! har til og med alle ingrediensane;)

åå! du er såå flink til å bake fantastiske, spennande og sunne kaker!! imponert:D

Ida

25.05.2011 kl.23:04

Silje: Tusen takk, så søt du er :-) Håper den faller i smak :-)

Christina - VeganVoff

25.05.2011 kl.23:37

Ser nydelig ut, så lurt å blande fargene på den måten! :)

Ida

28.05.2011 kl.15:56

Karianne: Så utrolig hyggelig sagt! :-) JEg sa forresten til alle at "nå kan dere gjette hva den er laget av", og så fortalte jeg det da alle hadde smakt, hehe :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits