Rabarbragrøt

Jeg syns det var på sin plass med en rabarbraoppskrift, nå som det er sesong for det. Jeg må si at jeg føler meg heldig som har tilgang på rabarbra fra egen hage, altså! Søtt og syrlig på én gang, og dessuten noe av det sunnest du kan spise til dessert. Nam :-)


(Foto: privat)

Oppskrift (1 liten porsjon):
1 tykk rabarbrastilk
4 små håndfuller sukrin
1/4 ts vaniljepulver
Stevia etter smak
Litt under 1 dl vann
Evt. litt arrowrootpulver, johannesbrødkjernemel e.l. for å tykne grøten 

+ Kutt rabarbraen i små skiver, og kok den opp sammen med sukrin og vann.
+ La det småkoke helt til rabarbraen har blitt til grøt og har ønsket konsistens, rør innimellom.
+ Trekk kjelen av varmen og tilsett vaniljepulver og evt. fiberhusk, og smak til med stevia.
+ Nytes enten varm eller avkjølt, og det er veldig godt med en klatt rømme på toppen.

18 kommentarer

Silje

08.06.2011 kl.19:26

å! no fekk eg lyst på rabarbra graut! eg åt det masse før, men det er blitt lite av det dei siste åra. Eg har også rabarbra i eigen hage, så det er vel berre å koke i veg;)

Ida

08.06.2011 kl.19:31

Silje: Ja, det tar jo bare 15 minutter, maks :-)

tinekatrine

08.06.2011 kl.19:52

først tenkte jeg 'jaja, jeg har jo ingen hage med rabarbra...' men hallo! jeg er jo hjemme nå, og hva har vi i hagen? de står alltid og råtner hver sommer, skikkelig tullete. aldri smakt rabarbragrøt, men en dag må jo bli den første!

Tone - Hjertemat

08.06.2011 kl.20:00

Barndomsminner!! :D

lovelyliller.com

08.06.2011 kl.20:03

dette så godt ut. har ikke sett eneneste rabarbra her så må nok vente med å teste oppskriften til jeg besøker mormor i sommer :D

Ida

08.06.2011 kl.20:37

tinekatrine: Hvis du liker smaken av rabarbra, så liker du garantert grøten :-) Do it!

Ida

08.06.2011 kl.20:37

Tone: Ja! Dessuten minner grøten meg om eplegrøt, som jeg også spiste mye av da jeg var mindre, men på høsten, riktignok :-)

Ida

08.06.2011 kl.20:38

lovelyliller.com: Åå, så koselig :-) Håper den faller i smak om du prøver :-)

Maypia Angelica

08.06.2011 kl.22:04

Det lagde jeg faktisk her om dagen. Veldig godt. :-)

Ligger forresten oppskrift på rabarbra kake på bloggen min nå om du skulle være interessert. :-)

Fortelleren

08.06.2011 kl.22:51

mamma lagde det i går ^^ omnom

Ida

08.06.2011 kl.23:10

Maypia Angelica: Spennende, skal ta en titt :-)

tinekatrine

09.06.2011 kl.00:08

sv: ja.. er en eller annen ting-tang som overproduserer et ting-stoff, som vises på blodprøvene, så det tyder på at det er det som er problemet. men skulle tro at legen som jeg var til i januar i fjor hadde klart å finne ut av det hvis det var det eneste problemet... tror det er mer jeg, og er ganske sikker på at det er ME. kan jo ha det og lavt stoffskifte... men men, lenge leve tålmodighet når det kommer til leger.

tinekatrine

09.06.2011 kl.00:45

sv: ja, sånn tenker jeg også. bare litt redd folk skal tolke dem som 'åja, ja, du har vist alt bestemt deg for at du har me ja... mmmhm.......'. hehe. har en annen teori også, men får se om de finner ut noen på engenhånd først, haha! (har nevnt den for legen altså, men hun virker veldig glemsk og dårlig på å oppdatere notatene sine)

Une

10.06.2011 kl.11:39

Åh, så deilig! Smak av sommer...

Karen

15.06.2011 kl.00:18

Elsker rabarbragrøt! Må nok prøves ut :)

sv: better late than never: tusen takk for stemme! Er litt utslitt etter hardkjør i to måneder for å si det sånn, så ligger litt bak på bloggfront. Alle eksamener er overstått, tro det eller ei!

Carita

30.06.2011 kl.00:26

Nam :) Har aldri smakt noe slikt før men det frister å få smakt på :) Ser iallefall godt ut,desverre har vi ikke noe spiselig i hagen,kanskje jeg må finne en hage med rabarbra :P

heterochromiairenium

31.05.2013 kl.12:24

Hei, da er saken klar. Blir med på søndagsmenyen denne helgen. Sommermakell til middag og rabarbragrøt med en vaniljeiskule til dessert.

Ida

31.05.2013 kl.12:32

heterochromiairenium: Mmm, høres ut som en perfekt sommerkveld :-) Ser at jeg har surret litt med arrowroot/fiberhusk i oppskriften, men alt som kan brukes til å tykne med er like bra.noen ganger trenger man det heller ikke, hvis grøten får tisltrekkelig tid og varme til å koke inn. God helg!

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits