Himmelske bananpannekaker

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten sukker.



Disse pannekakene er SÅ gode! De er tykke, fluffy og saftige, og så er de jo så klart ikke så verst sunne. Min favorittmåte å servere pannekakene på, er med eplebåter, et dryss kanel, og en liten dæsj med lønnesirup. Annen frukt og bær er også kjempegodt. Ingredienslisten er kanskje lang til å være pannekaker, men jeg lover at det er verdt det om du er glad i amerikanske pannekaker!

Oppskrift (ca. 10 små pannekaker):

1,5-2 dl plantemelk
1 klunk eplecidereddik eller annen syre
2 ss kokosmel
1 dl bokhvetemel
1 ts fiberhusk
1 most banan (kan byttes ut med 1 raspet eple, eller tilsvarende mengde av andre raspet/most frukt, grønt og bær)
3 egg
1 ss olje eller smeltet smør
2 ss sukrin eller stevia etter smak
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1 ts krydder, f.eks. kardemomme, kanel, vanilje

+ Bland alt melet og fiberhusken med melk og eddik, dekk til og la stå i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i noen timer - gjerne over natten.
+ Ha most banan, raspet eplet e.l. i røren og bland godt.
+ Bland i resten av ingrediensene - smak til litt og litt med søtning og krydder. 
+ La røren hvile i 10-15 minutter. 
+ Stekes i godt med kokosolje eller smør på middels varme. Snu pannekakene når overflater bobler svakt. Jeg tar innimellom pannen av varmen i et minutt eller to hvis jeg ser antydning til at pannekakene blir for mørke eller om de begynner å sette seg litt fast i pannen.



19 kommentarer

Silje

12.08.2011 kl.08:57

SV: Takk:) Dei smakar kjempe godt- kan absolutt anbefalast:) Eg brukar mindre og mindre glutenfritt mjøl merkar eg. Blir stort sett mandel eller kokosmjøl vis eg brukar noko. Men boghvete og hirse er jo kjempe sunne alternativ uansett:)

Desse pannekakene ser utruleg gode ut!!! Eg er kjempe glad i amerikanske pannekaker men får ofte mageknip sjølv om dei er allergivennlege, kanskje desse er bedre? Dei skal i alle fall prøvast!

Mint

12.08.2011 kl.09:49

Mmmm, jeg er glad i mine egne sunne pannekaker, så jeg gleder meg til å prøve en ny utgave! Dine så jo kjempegode ut :) Det var en del ingredienser, men det meste er jo sånt man har i hus uansett. Ha ei fin helg :)

lovelyliller.com

12.08.2011 kl.16:17

OOoooooOO disse så gode ut! Skal lage de i morgen til frokost :D yepp. god helg!

Carita

12.08.2011 kl.18:21

Nam! Ser godt ut :) Kanskje jeg skal prøve å lage noe lignende uten egg? Får se hva det blir til :)

Ida

14.08.2011 kl.01:28

Mint: Det samme til deg! :-)

Ida

14.08.2011 kl.01:29

lovelyliller.com: Herlig! Takk i like måte :-)

Ida

14.08.2011 kl.01:29

Carita: Det er godt mulig disse fungerer med no egg eller chiafrø/linfrø, gi tilbakemelding om du prøver! :-)

Stine

14.08.2011 kl.16:32

Det der hørtest veldig godt ut! Hadde jeg bare ikke bodd så langt oppi fjellet at det er umulig å få tak i halvparten av den man må ha oppi, skulle jeg jammen mg prøvd det ut! ;D Stå på Ida, du er super!
De så kjempe deilige ut! Psyllium husk legger nok på en del karbo som er ren fiber (10 g for 2 ss tror jeg), ikke alle kalkulatorer som får med seg det :)

Ida

15.08.2011 kl.19:36

Stine: Haha, takk! :)

Ida

15.08.2011 kl.19:37

ByCelina: Takk for informasjonen! Veldig greit å vite sånt :-)

~SerendipityCat~

16.08.2011 kl.20:43

Du lager utrolig mye godt! :-) Jeg har "spart" på bloggen din, for jeg skal prøve meg på lavkarbo selv snart... og du har mange gode tips her.

tinekatrine

17.08.2011 kl.00:40

jeg tenkte "hurra!" også.. egg... alltid noe :P

Ida

17.08.2011 kl.20:15

~SerendipityCat~: Så hyggelig å høre! :-) Lykke til med lavkarbo!

Helene

28.08.2011 kl.23:11

Disse pannekakene må jeg lage!! Har printet ut oppskriften så da henger jeg den som huskelapp på kjøleskapet :)

Ida

29.08.2011 kl.13:26

Helene: Åå, så gøy! Håper du blir fornøyd :-)

Grønn & Skjønn

11.09.2011 kl.11:32

Takk for at du pinget bloggen din! Link til dette blogginnlegget er på forsiden av Grønn & Skjønn bloggen! http://gronnogskjonn.com

Lu

17.06.2012 kl.14:21

Jeg lagde disse her om dagen, men uten sukrin som søtning og tilsatte kakaonibs. Veldig god helgebrunsj. Flott oppskrift. Bloggen din er så fin. Flere oppskrifter jeg kommer tilbake til, som denne!

Ida

09.07.2012 kl.00:48

Lu: Åh, tusen takk! Det er utrolig hyggelig å høre. Disse er en av mine favoritter, men du minte meg på dem igjen etter at jeg har glemt bort å lage sånt en god stund. Takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits