Kanel- & vaniljemüsli

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri, vegansk og uten raffinert sukker. Den kommer opprinnelig fra den fine bloggen Matmedsara, jeg har bare gjort et par små endringer.






Oppskrift:
200 g glutenfrie havregryn
100 g grovhakkede nøtter (f.eks. 2 deler mandler, 1 del hasselnøtter, 1 del valnøtter)
100 g frø (f.eks. 2 deler linfrø, 2 deler sesamfrø, 1 del hampfrø)
50 g solsikkekjerner
50 g kokos
1 ss sukrin (kan sløyfes, evt. bruk annen søtning)
1 klype salt
1-2 ss kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1/4 ts malt ingefær
100 g tørket frukt/bær (f.eks. rosiner eller gojibær)

+ Bland alle ingrediensene unntatt tørket frukt/bær sammen.

1 dl appelsinjuice
1-2 ss flytende søtning
1 ss kokosolje

+ Ha de våte ingrediensene i en kjele på svak varme, slik at kokosoljen og søtningen løser seg opp.
+ Hell over den tørre blandingen og bland godt sammen.
+ Fordel alt på et bakepapirkledd stekebrett/langpanne, og stek på 140°C i ca. 50 minutter eller til det er gyllent.
+ Rør rundt noen ganger mens müslien ristets, slik at ikke det som er på toppen eller i kantene blir mer stekt enn resten. Ha i tørket frukt/bær mot slutten av steketiden (dette blir fortere brent enn resten av müslien).
+ La müslien avkjøles før den has i rene, tørre og lufttette beholdere.

14 kommentarer

Mint

25.09.2011 kl.19:15

Jeg skal lage müsli en dag, så da henter jeg inspirasjon fra denne :) Da jeg var kvalm i første trimester ble jeg skikkelig uggen av min egen müsli, så jeg har ikke laget det siden da...Nå, mange måneder senere er jeg endelig klar for å lage det igjen, for det blir veldig godt!

The Nightwriter

25.09.2011 kl.19:45

så herlig. :D

lovelyliller.com -

25.09.2011 kl.19:53

Mmmmm mmuuusliii. så fint det var med en hvit sløyfe til pynt. du må prøve å lage grøt av myslien! :D

Une

25.09.2011 kl.22:22

Nå ble jeg inspirert, lenge siden jeg har laget müsli. Og så vakre bilder (det ser så fint ut på kjøkkenet ditt).

Hege - A Case of Me

25.09.2011 kl.22:52

åh, nam nam!!! Dette må jeg prøve meg på :-)
Hjemmelaget musli, noe HELT annet enn sukkerbombene man får kjøpt i butikken. De glutenfrie variantene koster jo det hvite ut av øyet.

Denne vil jeg prøve meg på :-)

Carita

26.09.2011 kl.22:26

Ser hærlig ut! :) Sara er veldig flink, og liker å lese bloggen hennes, men glemmer ofte å kommentere der :P Har også planer med å lage musli, har ikke laget det fra bunnen før, men er på tide ;)

Cecilie

27.09.2011 kl.09:51

Det så nydelig ut! Og så flotte bilder! Jeg har linket til deg og lånt bilde (kreditert deg). Håper det er greit! Klem :)

Karen

29.09.2011 kl.02:01

Det så deilig ut! Men så er det de nøttene da... og viljestyrken til å gidde å gjøre noe.

Kom plutselig på at jeg aldri har svart på mailen jeg fikk for LENGE siden, føler meg gaaanske dårlig nå.... sånn går det når jeg må bruke blogg-mailen og har ME-hukommelse.. heh.

Ida

29.09.2011 kl.12:25

Karen: Ja, nøtter er ikke så lett å bytte ut dessverre. Kanskje mer av det andre kan funke.

Torunn - litt lettere

29.09.2011 kl.14:08

Ser veldig godt ut :-)

Kommer aldri så langt å lage musli selv, men burde være flinkere.

Takk for inspirasjon!

Phoebe

05.10.2011 kl.15:47

Nam, det hørtes skikkelig godt ut! Har sett etter en sånn oppskrift en stund, for jeg syns det er så godt med hjemmelaget musli. Den i butikken er jo bare proppet full av sukker. Den skal jeg prøve meg på. Tusen takk for oppskrift :-) La deg til i bloglovin jeg nå. Det er så gøy med gode blogger!

Helene

05.10.2011 kl.22:44

Nam nam!! Må lage meg ny frokostblanding snart. Tar for lang tid å stå og blande alt på morningen... Mange poser med forskjellig som må åpnes og lukkes ;)

Ida

06.10.2011 kl.00:22

Phoebe: Åå, hyggelig! :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits