Saftig lavkarbobrød med squash

Denne oppskriften er lavkarbo, glutenfri og melkefri. Oppskriften kommer herfra (men originalen har blitt lånt fra noen andre igjen osv. osv.).



Jeg vet ikke med dere, men jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk til smak og konsistens på lavkarbobrød. Da jeg prøvde meg på denne oppskriften ble jeg veldig positivt overrasket! Brødet er allikevel kjempesaftig og smaker litt nøttete. Kjemperaskt å lage, dessuten! All ære til den som laget oppskriften. Brødet tåler godt å fryses, men passer ikke i brødristeren. Et tips er derfor å fryse ned brødet i skiver, ta opp etter behov kvelden før det skal spises, og la det tine i kjøleskapet over natten. Det fine er at brødet i tint tilstand smaker like godt, og er like saftig, som da det var ferskt!

Oppskrift:
5 egg
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø
40 g linfrø (gjerne knuste)
100 g mandelmel
150 g squash
1/2 dl olje
2 ss fiberhusk
2 ts johannesbrødkjernemel (kjøpes på helsekost)
3 ts bakepulver
3 ts sukrin (evt. annen søtning)
1 ts salt

+ Ha frø og nøtter i en foodprocessor og kjør til det får en melaktig konsistens.
+ Kjør squash i en foodprocessor til den blir grøtete.
+ Ha frø- og nøttemelet, squash, samt resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør til blandingen er mer eller mindre glatt (den blir ikke 100% glatt).
+ Rør gjerne inn rundt 40 gram nøtter eller frø for mer spennende konsistens.
+ La røren stå i 10-15 minutter for å la fiberhusk og JBKM virker - blandigen vil tykne ganske mye.
+ Hell røren over i en bakepapirkledd brødform som rommer 1,5L, glatt ut på toppen, og strø over litt frø hvis du vil (pass på å trykke frøene så vidt ned i røren så ikke de faller av når brødet er stekt).
+ Stek på 180°C i ca. 25 minutter. Skru så ned varmen til 150°C og la steke i ytterligere ca. 40 minutter. Ta så brødet ut av formen, skru temperaturen opp til 180°C igjen, og stek videre på rist i 15-20 minutter. Brødet skal få en relativt dyp brunfarge, og så fort det hadde det la jeg litt bakepapir over brødet for å forhindre at det ble brent på toppen.

30 kommentarer

Hege - A Case of Me

17.11.2011 kl.16:22

Både lavkarbo og veganvennlig :-) kanskje jeg skal prøve.. Syns ofte lavkarbobrød kan se litt tunge ut, men dette så godt ut.

tinekatrine

17.11.2011 kl.18:56

oi, ikke egg heller? da kan jo jeg prøve meg på det, en gang!

Ida

17.11.2011 kl.20:54

Hege: Ånei, glemte å skrive egg i oppskriften! Beklager det altså! :-/

Ragnhild

17.11.2011 kl.20:55

Så saftig og godt dette ser ut! Skikkelig brød-aktig liksom! Og så rart at det ikke er egg i, er jo veldig ofte det i lav karbo brød! Men bra for meg :) Da kan jo jeg også bake det!

Ragnhild

17.11.2011 kl.21:01

Hihi, så nettopp kommentaren over om at det var egg i alikevel! Syntes det så litt vell saftigt ut for å være egg-fritt ;) Men godt ser det uansett ut! Du er flink!!

lovelyliller.com -

17.11.2011 kl.22:17

å gud. akkurat vært ute å spist,men du fikk meg sulten igjen gitt XD

Ophelia

18.11.2011 kl.09:52

Kan være det fungerer med egg erstatning :)

Helene

18.11.2011 kl.12:59

Høres veldig godt ut!! Mangler noen ingredienser, men må absolutt teste det snart :)

Ida

18.11.2011 kl.20:06

Ragnhild: Uff ja, fikk litt dårlig samvittighet kjenner jeg - vet hvor vanskelig det er å finne gode oppskrifter som fyller x antall krav! Men takk :-)

Ida

18.11.2011 kl.20:07

lovelyliller.com: haha, det tar jeg som et stort kompliment! ;-)

Ida

18.11.2011 kl.20:07

Ophelia: Ja, kanskje! Litt linfrømel hadde kanskje gjort susen dessuten :-)

Ida

18.11.2011 kl.20:07

Helene: Supert!

tinekatrine

19.11.2011 kl.00:02

sv: ja, har hørt det koster en del, men er jo verdt det hvis man blir frisk :) og høres jo mer lovende ut når de faktisk undersøker alt for å finne ting som er galt i kroppen og så gir medisiner og tips til det.
Jeg ble din 100 følger på bloglovin:D Fant bloggen din i dag! Kjempe gøy med nye oppskrifter!

Ida

19.11.2011 kl.21:30

Aviewinside: Åh, tusen takk! :-D

Adele

20.11.2011 kl.01:15

Hvem i all verden vil ha hønemensen i brødet? :S Ikke bare er det ekkelt, men det forårsaker også enorme lidelser for dyrene. Ikke at lavkarbotrenden generellt er så innmari dyrevennlig, men :P

Ida

20.11.2011 kl.17:14

Adele: Da er det bare for dem å ikke lage det brødet, så trenger ingen å ha problemer med det. Om man vil bruke egg eller ikke er vel helt opp til hver enkelt, uten at man gjør seg bedt til å få nedlatende kommentarer om det. Jeg er fullstendig klar over hvor lite dyrevennlig standard dyrehold er, men jeg har allikevel tatt det valget at jeg syns det er ok å bruke økologiske egg (så kan du syns hva du vil om det, men bedre enn både vanlige og frittgående egg er det uansett). Forøvrig ser jeg ikke helt hva som er mindre dyrevennlig enn et "normalt norsk kosthold" med å bytte ut karbohydrater med grønnsaker (når det er sagt spiser jeg ikke lavkarbo selv). Det går forresten an å være veganer på lavkarbo. Til slutt vil jeg legge til at jeg helst vil bli spart for nedlatende kommentarer om at jeg har brukt animalske ingredienser i oppskriftene mine. Jeg respekterer både kjøtteteres og veganeres valg, og har selv tatt et informert valg. Man må ikke like det noen gjør for å kunne respektere det.

Hege

21.11.2011 kl.21:27

Det så nydelig ut! :)

Janicke

22.11.2011 kl.10:27

Dette så kjempe godt ut :-D Skal testes og takk for oppskrift!

Ida

22.11.2011 kl.14:44

Hege: Takk :-)

Ida

22.11.2011 kl.14:45

Janicke: Tusen takk og bare hyggelig! :-) Håper det blir suksess!

-m-

28.11.2011 kl.16:50

Hei, jeg fant bloggen din etter at du svar så snill å svarte på ett sp.mål jeg hadde stilt på Cecilie sin blogg:)

Har nettopp baket brødet og sitter i skrivende stund å spiser ei skive. Nydelig brød og det var godt med noen "andre smaker" enn hva jeg pleier å ha. Har aldri baket med squash før, men dette var jo supert og ble inspirert til å prøve squash-muffins også! Prøver å redusere litt på meieriprodukter og dette brødet er supert å variere med. Takk.)

Ida

28.11.2011 kl.21:25

m: Ååå, så herlig at du ble inspirert! Lykke til med squash-muffins :-)

-m-

02.12.2011 kl.16:05

Mmmm, måtte bake brødet igjen i ettermiddag og nå spiser jeg faktisk nybakt brød med kokt egg på til middag! Helt supert. Fått helt dilla på den gode nøttesmaken jeg:) Og det er bare kjøpe inn en squash slik at jeg får prøve muffins i helga:) Tro om det går ann å fryse ned?

Ida

02.12.2011 kl.16:23

m: Haha, så artig :-) Jeg syns også det er veldig godt! Brødet går i alle fall kjempefint å fryse ned, så jeg ser ikke noen grunn til ikke det skulle funke med muffins også, så lenge man husker å ta dem opp i god tid så de får tint :-)

Sophie

06.12.2011 kl.20:54

Gleder meg til jeg flytter så jeg kan dra opp bakemaskinen min og bake litt. Alt har vært pakket ned i flere uker nå; veeldig kjedelig.

Sophie

07.12.2011 kl.08:47

For en fin blogg du har. Jeg gleder meg sånn til å flytte så jeg kan dra fram alt kjøkkenutstyret som er pakket ned så jeg og kan bake litt. Brød er noe av det jeg gleder meg mest til :)

Ida

07.12.2011 kl.18:55

Sophie: Det skjønner jeg veldig godt! Har lyst til å bake stort sett hele tiden jeg, hehe.

Ida

07.12.2011 kl.19:15

Sophie: Tusen takk! :-) Så nettopp at mailen din hadde samme navn some en blogg jeg leser, og skjønte at det var deg! Så hyggelig, jeg liker bloggen din veldig godt :-) Hjemmebakt brød er noe av det beste som fins!

Elisabeth

11.11.2013 kl.20:43

Så godt og saftigt brød :):) Det eneste jeg tilsatte var et par ts med brødkrydder og det ble veldig godt! Ser mange flere oppskrifter her som jeg skal prøve meg på!

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits