Sjokolade- og quinoacrêpes

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten raffinert sukker.

Jeg er kanskje litt for glad i søte ting, og spesielt til frokost syns jeg at pannekaker er veldig godt. I dag hadde jeg lyst på tynne pannekaker, og dermed ble sjokolade- og quinoacrêpes født. Jeg ville ikke brukt quinoamel bart, siden det smaker litt...jord og gress, men sammen med mørkt kakaopulver ble det utrolig godt, og også veldig mettende.

Sjokolade- og quinoacrêpes (ca. 6 crêpes - 1 stor eller 2 middels porsjoner):

50 g quinoamel
2,5 ss kakao
1,5-2 ss kokossukker e.l.
En klype salt
2 store egg
1 ss smeltet kaldpresset kokosolje
1,5 ss honning eller lønnesirup
7 dråper stevia vanilla creme
4 ss plantemelk (jeg brukte havre)

+ Bland alle de tørre ingrediensene.
+ Ha i egg og kokosolje, og visp godt sammen til røren er klumpfri. Røren kommer til å være ganske tykk.
+ Smak til med flytende søtning, og bland så i melken litt etter litt. Sløyfes den flytende søtningen, anbefaler jeg å ha i en ekstra spiseskje melk.
+ Sett en panne på middels varme (3 av 6 på min ovn) med kokosolje i. Når pannen er varm, har man i 3 ss av røren som man kjapt smører litt utover, og så snur man pannekaken når den ikke lenger er flytende på toppen. Det går veldig fort, og å snu dem skal gå veldig lett når de er klare og om det er nok olje i pannen.
+ Stekes på den andre siden i kanskje 30 sekunder, de blir gjennomstekte veldig fort.

Serveringsforslag: Bananskiver, honning/lønnesirup, kanel, litt kakaopulver og en klatt yoghurt eller krem av noe slag. Eller hva med hjemmelaget nutella/nugatti og banan?

28 kommentarer

Iris

31.01.2012 kl.16:36

Du har så mange gode oppskrifter, Ida! :) Disse skal helt klart prøves!

Ida

31.01.2012 kl.16:50

Iris: Tusen takk, Iris! :-)

tinekatrine

31.01.2012 kl.18:49

sv: følger med på finn.no, problemet er bare at ting blir så fort gitt bort :( sikkert sendt 100 mail, enda ikke fått en seng...

Ragnhild

31.01.2012 kl.19:32

Ida Ida!!! Du er så flink!!! Både til å lage gode oppskrifter og til å ta nydelige bilder! Disse ser kjempegode ut! Sjokolade har jo en stor plass i hjertet mitt, så jeg vet de hadde falt i smak! :)

Ha en god kveld søta :)
mmMmmmm høres ut som min type pannekake :D

Marianne

31.01.2012 kl.19:41

Dette så utrolig digg ut! Satt akkurat og var fysen på noe sjokolade....

Sigrid

31.01.2012 kl.21:24

Oi oi! Yummy! Dette så veldig godt ut! Hadde jeg bare hatt litt bedre tid om morgenen... Går som regel i smoothies for meg ;)

Ida

31.01.2012 kl.22:58

Ragnhild: Tuuusen takk, Ragnhild! Jeg er litt lei meg for at jeg ikke lager veganske oppskrifter, jeg har dessverre ikke knukket koden ennå annet enn for rå mat (i hvert fall ikke når det helst skal være glutenfritt og sukkerfritt i tillegg). En dag skjer det, forhåpentligvis!

Håper resten av uken din blir fin :-)

Ida

31.01.2012 kl.22:58

Lovelyliller.com: Hehe, det kunne jeg faktisk gjettet på ;-)

Ida

31.01.2012 kl.22:59

Marianne: Takk! Lover at det var det, og at det stilte sjokoladesug uten å føles for søtt og usunt :-)

Ida

31.01.2012 kl.23:02

Sigrid: Tusen takk! Jeg pleier merkelig nok alltid å bruke superlang tid på å lage smoothies, men skjønner problemet ;-) Disse tar forresten ganske kort tid å lage, ikke spesielt mye lengre tid enn å lage enn en smoothie (for de som er kjappere enn meg i til det). Problemet er vel at man må sette seg ned og spise det i stedet for å bare hive i seg et glass smoothie, hehe.

Vilde Sofie

31.01.2012 kl.23:43

Så spennende ^^ De ser helt nydelige ut. Du tar så vakre bilder!

God natt, Ida :)

Ida

31.01.2012 kl.23:47

Vilde Sofie: Tusen takk, Vilde Sofie! Jeg skulle skrive det samme til deg til det nyeste innlegget ditt, men det glemte jeg visst ;-)

God natt :-)

Awesome Sophie

01.02.2012 kl.07:19

Okei, må prøves. Men det kommer til å ta evigheter å skaffe alle de rare ingrediensene :/

Luisa

01.02.2012 kl.11:36

Det så meget godt ut!

Ida

01.02.2012 kl.17:52

Awesome Sophie: Hvis du tar deg en tur på Røtter på St. Hanshaugen eller på Frogner burde du finne alt sammen :-) Steviadråper kan byttes ut med steviapulver hvis de har det på Røtter, eller bare mer av den andre søtningen. Hvis du bestiller på iherb.com får du tak i alt, og sparer i tillegg minst 50% av prisen i norske butikker. Det tar bare litt tid før du får pakken :-)

Ida

01.02.2012 kl.17:52

Luisa: Takk, det er det!

tonje

03.02.2012 kl.17:35

Wow, det såg jo virkelig fantastisk ut!

Hege

04.02.2012 kl.23:38

Hei :-) Svarte deg inne på bloggen. Ikke noe godt svar da, da jeg rett og slett ikke har peiling, dessverre. Veldig interessant da, så jeg skal høre om noen av mine vegankontakter vet noe om dette :-) Men som jeg skrev, hvis du har søkt om info på dette og ikke funnet, så tviler jeg på at jeg gjør det. Er nok ikke så veldig tilgjengelig.

Kanskje det går an å høre med en birøkterorganisasjon eller noe?

Hege

04.02.2012 kl.23:48

Her er det jo noe, hvis du ikke allerede har lest det: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=earth-talks-hive-and-seek

er vel ikke svar på spørsmålet ditt da, men..

Hege

04.02.2012 kl.23:51

Beklager mange kommentarer her nå... men her, om at det ikke bare er bier som står for polleneringen: http://planetearth.nerc.ac.uk/news/story.aspx?id=389

Camilla i London

05.02.2012 kl.23:11

Det så helt utrolig godt, og fristende ut! Kanskje jeg må teste ut det der en dag :-)

tinekatrine

06.02.2012 kl.19:37

syns det ser ut som sjokolade :D

sv: hehe, ja. ikke helt som lotr akkurat, men ganske fin natur og slikt.

Ida

07.02.2012 kl.17:20

tonje: Takk, Tonje!

Ida

07.02.2012 kl.17:21

Hege: Takk for linker, Hege, skal sjekke ut både dem og svaret ditt så fort jeg har energi til å lese fagstoff :-)

Ida

07.02.2012 kl.17:22

Camilla i London: Så hyggelig sagt :-) Håper det faller i smak i så fall!

benedicte sofie

13.02.2012 kl.00:28

deilig :)

Ida

13.02.2012 kl.11:55

benedicte sofie: veldig :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits