Rabarbra- og bærgelé

Gelé er kjempegodt og friskt, og hjemmelaget gelé er SÅ mye bedre enn butikkjøpt. For ikke å snakke om mye sunnere, uten masse unødvendig sukker.

Rabarbra- og bærgelé (ca. 10 porsjoner):

1,5 L rabarbra i biter, fersk eller frossen (ca. 600 g)
0,5 L frosne jordbær (ca. 200 g)
2,5 dl frosne bringebær (ca. 100 g)
1 L vann
5 ss sukrin
Evt. stevia etter smak (eller mer sukrin) 
1 ts rå honning for å runde av smaken
14 ts gelatin (tilsvarer ca. 4,5 plater gelatin)

+ Ha rabrabra og bær i en kjele sammen med vannet og kok opp.
+ Smak til med sukrin og evt. stevia (men husk at du skal ha i litt honning senere).
+ La blandingen småkoke i 10-15 minutter, eller til rabarbaen og bærne er helt myke og har mistet det meste av farge.
+ Sil blandingen gjennom en finmasket sil og/eller en nøttepose eller kjøkkenhåndkle. Klem ut siste rest av væsken fra kjøkkenhåndklet.
+ Bland i honningen, og hell saften tilbake i kjelen. Blandingen skal holdes varm slik at gelatinen løser seg opp, men må absolutt ikke koke. Svak til middels varme holder i massevis!
+ Bland inn gelatinen litt etter litt mens du visper godt, slik at det ikke blir noen klumper.
+ Hell i serveringsglass eller former (gjerne avkjøl blandingen litt først), og sett til avkjøling i kjøleskap i 4-5 timer.
+ Holder seg i flere dager i kjøleskap. 

Smaker kjempegodt, også helt uten vaniljesaus :)

24 kommentarer

gladerebarn

17.07.2012 kl.07:11

Mmmmm dette høres godt ut, nå fikk jeg jammen lyst til å lage gele:-)

tine katrine

17.07.2012 kl.12:29

kjøpte agar agar for leeeenge siden, men har enda ikke fått testet ut gele... fy på meg!

Ylva / Euphoric Green

17.07.2012 kl.14:58

Ser riktigt gott ut, detta recept ska jag spara och testa!
Ååå, så godt det ser ut!!

Ida

18.07.2012 kl.01:37

gladerebarn: Tusen takk :-) Prøv det, sier jeg bare, det er kjempelett og ganske gøy!

Ida

18.07.2012 kl.01:37

tine katrine: Hehe, ikke jeg heller, har en pose i skapet som har stått der i sikkert ett år allerede...

Ida

18.07.2012 kl.01:38

Ylva / Euphoric Green: Så hyggelig å høre! :-)

Ida

18.07.2012 kl.01:38

Lidenskap for ein sunn livssti: Takk for det, jeg kan love at det smaker veeeeldig godt ;-)

Carita

18.07.2012 kl.16:21

Hjemmelaget gele er jo mye sunnere og bedre enn posevarianten :) Har lest om det før, at noen blir bedre med animalsk gelatin/kjøttkraft men for min egen del, så stemmer det ikke. Jeg ble bare dårlig av animalsk gelatin, ble tung i kroppen og slapp.

Ida

18.07.2012 kl.16:49

Carita: Uffda, så kjedelig! Dette virker for meg forløpig, men jeg håper og tror at du har funnet noe som funker for deg :-) Si fra hvis du prøver denne oppskriften med agar, da! Ha en fin kveld :-)

Ragnhild

18.07.2012 kl.17:17

Blir så glad når det kommer nye innlegg hos deg Ida :) Gleder meg til å lese mer om kostforandringene dine (så du skrev litt på face), og håper du deler prosessen med oss!

Dette ser deilig ut! Rabarbara er jo så godt, men jeg er så dårlig til å bruke det :(

Håper du nyter sommeren skjønne deg<3

Une

19.07.2012 kl.12:27

Så lekkert!

Ida

20.07.2012 kl.07:55

Ragnhild: Tusen takk, kjære deg! Du er alltid så god <3 Jeg kommer til å skrive litt om det på bloggen når jeg har funnet ut hvordan jeg skal ordlegge meg, syns det er litt vanskelig... Etter det tenkte jeg at bloggen kanskje kan bli mer oppskriftsbasert med litt mindre kostholdsråd, for jeg er jo ikke kvalifisert til å gi råd om det egentlig!

Ida

20.07.2012 kl.07:55

Une: Takk! :-)

Torunn - Grønne Gleder

05.08.2012 kl.14:39

Så nydelig oppskrift! Denne må prøves :)

Ida

09.08.2012 kl.17:41

Torunn: Så hyggelig å høre :-)

Elin

15.08.2012 kl.23:50

Herlig bilder, og dette fikk jeg veeeeldig lyst på!

Ida

16.08.2012 kl.16:18

Elin: Tusen takk! Gelé er så enkelt å lage selv, og det funker garantert med agar agar også, om man ikke vil bruke gelatin.

Vilde Sofie

24.08.2012 kl.18:47

Gelé blir helt utrolig mye bedre med ekte frukt og bær framfor pulver eller fun light-saft. Dessuten minner det meg om barnebursdager ("drikke" gelé med sugerør^^). Herlig, herlig! :)

Ida

03.09.2012 kl.12:42

Vilde Sofie: Hehe, ikke sant! Tenkte å lage meg saft innimellom også :-)

Ingelill

14.09.2012 kl.23:29

Ramlet over bloggen din, flott den er.

Disse geleene så jo knakende flotte ut, nam nam. Og at pynter med fredløs, det var veldig dekorativt. Det har jeg ikke tenkt på :)

Hilsen Ingelill

Ida

24.09.2012 kl.15:18

Ingelill: Tusen takk! Så hyggelig å høre :-) Vi har så mye fredløs i hagen at de snart tar helt over, så jo mer vi får brukt i blomsterbuketter og til dekorasjoner, jo bedre ;-)

Sidsel Melby Lenhartzen

24.07.2013 kl.12:02

Hei, en kommentar til oppskriften din som høres spennende ut. Jeg skal lage ripsgele i dag. Når den lages på gamlemåten, må det mye sukker i for at det skal bli stiv gele, men jeg bruker rårørsukker. Men for de i familien som tåler sukker dårlig, tarm og eksem, prøver vi med alternativer. Skal prøve din oppskrift, men har tenkt å dampsafte bærene først, det er lettere å gjøre. Viktig å ikke dampe så lenge, bare 30 min. Men rå honning som du foreslår, det foreslår du vel fordi den inneholder så mange gode stoffer for immunforsvaret? Da vet du kanskje at de stoffene ødelegges når temperaturen overstiger 40 grader? Det er derfor den honningen du kjøper fra butikken ,den som er oppvarmet,har mistet sine helseframbringende egenskaper.Vel, derfor foreslår jeg at gelatinen tilsettes først,og så lar man geleen avkjøle litt til til den når 40 grader og tilsetter honningen da. Geleen stivner forhåpentligvis når det når 20 grader og kaldere? Hva tror du? Sidsel

Ida

24.07.2013 kl.14:01

Sidsel Melby Lenhartzen: Hei! Ja, det er et godt poeng at honningen mister næringsstoffer og enzymer når den varmes opp. Jeg bruker personlig ikke sukrin lenger, og ville søtet geléen men bare honning og litt stevia, og da blir det enda viktigere å ikke varme opp blandingen for mye. Jeg vil absolutt anbefale å prøve framgangsmåten du foreslår, som jeg tipper vil fungere helt fint. Evt. går det an å søte utelukkende med stevia, som er min favorittsøtning til gelé siden det ike påvirker blodsukkeret i det hele tatt, og er mye mer naturlig en sukrin o.l. Da trenger man ikke tenke på temperaturen. Håper geléen faller i smak!

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits