Sobanudelsalat med laks og asiatisk dressing

Jeg har på følelsen at denne retten kommer til å bli en gjenganger. Digg og sunn middag på en liten halvtime? Ja, takk! Sobanudler smaker godt og mildt, og er laget av bokhvete. Det er et av de beste glutenfrie alternativene til pasta i mine øyne, da vanlig, glutenfri pasta stort sett bare består av stivelse og inneholder lite næring. Bokhvete har bedre næringsinnhold og ikke minst smaker det godt. Om man ikke tåler hvetemel eller gluten, må man passe på å sjekke at sobanudlene man kjøper inneholder 100% bokhvete, for det finnes en del blandingstyper. Jeg brukte denne typen fra iherb som er laget av sammalt bokhvetemel.Oppskrift (1 porsjon):

Ca. 60 gram sobanudler
1 laksefilet
1/4-1/2 avokado (avhengig av hvor sulten du er)
1 lhåndfull spinatblader
1 ss sesamfrø
Litt kokosolje e.l. til steking
1/2 ts glutenfri soyasaus
1/2 ts riseddik
1/2 ts sesamolje (evt. annen olje)
1/4 ts rå honning
1 skvett fiskesaus (kan sløyfes)
1/4 ts raspet ingefær
1/2 fedd finhakket eller most hvitløk

+ Bland sammen de siste syv ingrediensene i bollen du skal servere i.
+ Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på høyeste varme til de har blitt gyldne, og hell dem så over i en annen bolle så de ikke fortsetter å ristes.
+ Stek laksen på høy varme i litt kokosolje. Den skal bare ligge noen få minutter på hver side, og er perfekt stekt når den fortsatt er litt rosa (altså ser litt rå ut) i midten.
+ Ha nudlene i kokende og saltet vann, og kok i ca. 5 minutter (i motsetning til de 8 minuttene som står på pakken, da blir de for myke - det skal være litt tyggemotstand i nudlene), eller til de har blitt myke. Ha en bolle med isvann klar, og hell nudlene rett over i en sil som du så har i bollen med isvann i noen sekunder for å stoppe kokeprosessen, slik at nudlene ikke blir for myke og dermede moste.
+ Kutt opp avokadoen og dra fra hverandre laksen til passende biter. Bland nudlene godt med dressingen, og ha i resten av ingrediensene.

Salaten kan serves både varm og kald, og smaker sikkert kjempegodt med en kopp grønn te ved siden av. Bon appétit!


 

8 kommentarer

Frøken BitterSøt

03.08.2012 kl.21:38

Namnam, ser supergodt ut! Jeg har en pakke med sobanudler liggende, tror jammen jeg må lage meg dette i morgen! :)

Ida

03.08.2012 kl.22:02

Frøken BitterSøt: Takk! Håper det smaker :-D

Rebecca

05.08.2012 kl.11:17

mmm, det så deilig ut! Før jeg la om kosten var pasta og laks til middag en gjenganger hjemme, men det er jo supert med en sunn variant som denne! Så kjempegodt ut:D

Ragnhild

07.08.2012 kl.08:25

Åh, dette så skikkelig digg ut Ida!! Sobanudler er mine favorittnudler, bare elsker smaken. Bruker du slik ristet sesamolje? Har hørt det skal gi så god smak. Hvilket merke bruker du?

Ida

09.08.2012 kl.17:40

Rebecca: Takk! Sobanudler passer utrolig godt til laks :-)

Ida

09.08.2012 kl.17:43

Ragnhild: Jeg har brukt ristet sesamolje, ja :-) Den er sikkert tusen år gammel og kommer fra nærmeste matbutikk tror jeg ;-) Fra det merket som har en del asiatiske produkter. Blue Dragon? Tror at hvilken som helst fra matbutikk eller iherb er bra, den vi har smaker i alle fall godt :-)

Hege

10.08.2012 kl.16:24

Det så ut som en fresh og sunn salat! :)

Ida

14.08.2012 kl.11:33

Hege: Takk, Hege!

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin
hits