Sobanudelsalat med laks og asiatisk dressing

Jeg har p flelsen at denne retten kommer til bli en gjenganger. Digg og sunn middag p en liten halvtime? Ja, takk! Sobanudler smaker godt og mildt, og er laget av bokhvete. Det er et av de beste glutenfrie alternativene til pasta i mine yne, da vanlig, glutenfri pasta stort sett bare bestr av stivelse og inneholder lite nring. Bokhvete har bedre nringsinnhold og ikke minst smaker det godt. Om man ikke tler hvetemel eller gluten, m man passe p sjekke at sobanudlene man kjper inneholder 100% bokhvete, for det finnes en del blandingstyper. Jeg brukte denne typen fra iherb som er laget av sammalt bokhvetemel.



Oppskrift (1 porsjon):

Ca. 60 gram sobanudler
1 laksefilet
1/4-1/2 avokado (avhengig av hvor sulten du er)
1 lhndfull spinatblader
1 ss sesamfr
Litt kokosolje e.l. til steking
1/2 ts glutenfri soyasaus
1/2 ts riseddik
1/2 ts sesamolje (evt. annen olje)
1/4 ts r honning
1 skvett fiskesaus (kan slyfes)
1/4 ts raspet ingefr
1/2 fedd finhakket eller most hvitlk

+ Bland sammen de siste syv ingrediensene i bollen du skal servere i.
+ Rist sesamfrene i en trr stekepanne p hyeste varme til de har blitt gyldne, og hell dem s over i en annen bolle s de ikke fortsetter ristes.
+ Stek laksen p hy varme i litt kokosolje. Den skal bare ligge noen f minutter p hver side, og er perfekt stekt nr den fortsatt er litt rosa (alts ser litt r ut) i midten.
+ Ha nudlene i kokende og saltet vann, og kok i ca. 5 minutter (i motsetning til de 8 minuttene som str p pakken, da blir de for myke - det skal vre litt tyggemotstand i nudlene), eller til de har blitt myke. Ha en bolle med isvann klar, og hell nudlene rett over i en sil som du s har i bollen med isvann i noen sekunder for stoppe kokeprosessen, slik at nudlene ikke blir for myke og dermede moste.
+ Kutt opp avokadoen og dra fra hverandre laksen til passende biter. Bland nudlene godt med dressingen, og ha i resten av ingrediensene.

Salaten kan serves bde varm og kald, og smaker sikkert kjempegodt med en kopp grnn te ved siden av. Bon apptit!


 

8 kommentarer

Frken BitterSt

03.08.2012 kl.21:38

Namnam, ser supergodt ut! Jeg har en pakke med sobanudler liggende, tror jammen jeg m lage meg dette i morgen! :)

Ida

03.08.2012 kl.22:02

Frken BitterSt: Takk! Hper det smaker :-D

Rebecca

05.08.2012 kl.11:17

mmm, det s deilig ut! Fr jeg la om kosten var pasta og laks til middag en gjenganger hjemme, men det er jo supert med en sunn variant som denne! S kjempegodt ut:D

Ragnhild

07.08.2012 kl.08:25

h, dette s skikkelig digg ut Ida!! Sobanudler er mine favorittnudler, bare elsker smaken. Bruker du slik ristet sesamolje? Har hrt det skal gi s god smak. Hvilket merke bruker du?

Ida

09.08.2012 kl.17:40

Rebecca: Takk! Sobanudler passer utrolig godt til laks :-)

Ida

09.08.2012 kl.17:43

Ragnhild: Jeg har brukt ristet sesamolje, ja :-) Den er sikkert tusen r gammel og kommer fra nrmeste matbutikk tror jeg ;-) Fra det merket som har en del asiatiske produkter. Blue Dragon? Tror at hvilken som helst fra matbutikk eller iherb er bra, den vi har smaker i alle fall godt :-)

Hege

10.08.2012 kl.16:24

Det s ut som en fresh og sunn salat! :)

Ida

14.08.2012 kl.11:33

Hege: Takk, Hege!

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits