Opp-ned-kake

Opp-ned-kake har jeg hatt lyst til å lage veldig lenge. Kokosmel blandet med arrowrootstivelse gir en kjempesaftig kake, som er litt lettere og smaker litt mindre av kokosmel enn en kake basert utelukkende på kokosmel (det går så klart an å bruke bare kokosmel også, og da anbefaler jeg å bruke oppskriften til Cecilie fra Fristende Lavkarbo på kake med sjokoladetrøfler). Arrowrootstivelse kjøper jeg på iherb, og det brukes stort sett på samme måte som maizena. Har du ikke arrowroot i skapet, tror jeg det vil fungere like godt med maizena. Bare fantasien setter grenser for hva slags frukt du kan ha i denne kaken og min favoritt så langt er nektariner. Det er så mye god frukt i sesong nå, så det er bare å velge og vrake, og eventuelt gjøre som meg og lage tre kaker i løpet av én uke...

Opp-ned-kake med frukt:

Kaldpresset kokosolje til å smøre formen

4-5 nektariner eller annen frukt
2 ts sukrin/sukrinmelis
2-3 ts kokossukker (evt. mer sukrin, men kokossukker gir god, karamellaktig smak)

6 stor eller 7 små egg
7 ss smeltet, kaldpresset kokosolje eller annen fettkilde
6 ss sukrin/sukrinmelis
0,25-0,5 ts mandelessens
9 ss kokosmel
9 ss arrowrootstivelse
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
Stevia etter smak

+ Forvarm ovnen til 175°C.
+ Dekk bunnen av en rund springform (24 cm) med bakepapir.
+ Smør formen godt med kokosolje.
+ Strø sukrin og kokossukker i bunnen av formen.
+ Fordel frukten i skiver (pære, nektarin) eller halve deler (plomme) slik at det dekker så mye som mulig av bunnen.



+ Visp de våte ingrediensene godt sammen i en liten bolle, og bland sammen de tørre ingrediensene i en større bolle.
+ Bland de våte ingrediensene sammen med de tørre. Bruk gjerne en visp for å få ut klumpene før røren tykner (tar noen sekunder).
+ Hell røren i kakeformen og glatt den ut (dette blir undersiden av kaken).
+ Stek i midten av ovnen i ca. 20-30 minutter, eller til det ikke sitter noe deig igjen på enden av en fyrstikk.
+ La kaken avkjøles i noen minutter for du løsner på springformen (løsne gjerne med en kniv langs kanten først).
+ Legg et fat opp ned på kaken, og snu den kjapt.
+ Ta forsiktig av bakepapiret og bunnen av kakeformen.

Kaken er aller best varm, og den smaker kjempegodt med krem av et eller annet slag med litt vaniljepulver i til. Nyt!

13 kommentarer

Hege

04.10.2012 kl.18:01

Den så aldeles nydelig ut! nam nam :)

Ida

04.10.2012 kl.18:04

Hege: Tusen takk :-)

Ragnhild

04.10.2012 kl.18:43

Helt enig med Hege- denne ser nyyydelig ut! Opp-ned-kake minner meg om da jeg var barn :) Da var de ikke like sunne da :P

Ida

04.10.2012 kl.18:49

Ragnhild: Nei, de var nok ikke det ;-) Tusen takk!

lykkemisjonen

04.10.2012 kl.19:14

Den så kjempegod ut, så flink du er!:) Takk for at du deler!:)

SV: Ja, hjemmelagde bars (med bløtlagte ingredienser) er såklart aller best, men disse er et godt alternativ dersom man vil ha noe lettvint:) Ikke noe agave i disse, bittelitt sukker er det, men det er langt ned på ingredienslista. VELDIG gode;)

Ida

04.10.2012 kl.19:41

lykkemisjonen: Takk :-)

Nina

05.10.2012 kl.07:22

Så fin :)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

07.10.2012 kl.09:28

Dette var jo en super oppskrift! Ser kjempegodt ut!

Ida

07.10.2012 kl.15:23

Helen: Takk! Det er noe av det beste jeg har spist, helt sant. I hvert fall med nektarin. Brukte forresten denne oppskriften som base til banankake i dag, og det ble kjempebra.

Elin

07.10.2012 kl.23:22

Så lekker og delikat kaken så ut. Du tar flotte bilder :)

Ida

07.10.2012 kl.23:47

Elin: Tusen takk, Elin, og absolutt i like måte! :-)

Jane H. Johansen

14.11.2012 kl.15:47

Lekker!!

Ida

14.11.2012 kl.15:49

Jane H. Johansen: Takk! Bare å prøve seg på en vegansk versjon :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits