Saftig banankake med valnøtter

Banankake med valnøtter:

2 godt modne bananer
3 små egg
4 ss smeltet, kaldpresset kokosolje
3 ss kokossukker
1 ss sukrin/sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1/8 ts salt
9 ss arrowrootstivelse (evt. maizena)
5 ss kokosmel
1 ts bakepulver
Kardemomme
Kanel

+ Mos bananene med gaffel til det blir en glatt mos.
+ Bland inn eggene, og deretter resten av ingrediensene.
+ Smak til med krydder.
+ Stekes på 175°C i en liten brødform kledt med bakepapir i ca. 40-60 minutter (kommer an på hvor bred formen er), eller til det ikke sitter igjen deig på en kakenål. Kaken skal stå en god stund, og blir relativt mørk på toppen. Den er dessuten såpass saftig at det er verre om den står for kort enn for lenge. Er du i tvil. så la den stå litt til!
+ Avkjøl kaken helt, og la den gjerne stå noen timer før servering.

32 kommentarer

Vilde Sofie

21.10.2012 kl.16:16

Banankake er rett og slett den BESTE kaken jeg vet! Det ble bakt forrige helg, og jeg savner den allerede. Bare synd kjæresten ikke tåler valnøtter (som jeg elsker), men da får jeg kanskje kaken helt for meg selv? ;)

Ida

21.10.2012 kl.16:38

Vilde Sofie: Haha, det hadde kanskje ikke vært så dumt? ;-)

Helene

21.10.2012 kl.16:49

Naaaaam!!! Dette ser jo helt himmelsk ut! Noe forslag til hva som kan erstatte arrowroot? :)

Ida

21.10.2012 kl.16:57

Helene: Maizena burde fungere på samme måte :-)

skraatak85

21.10.2012 kl.17:27

dette så utrolig saftig og godt ut! skal teste den ut til uken:)

Luisa

21.10.2012 kl.21:33

Herlig! Banankake er en av mine favoritter, så denne oppskriften skal jeg ta vare på!

Ida

21.10.2012 kl.23:07

Så hyggelig at dere vil prøve oppskriften! Jeg har alltid vært en sucker for banankake, og jeg lover at denne er god. Mye banansmak, nøtter og ikke for søt :-) Den holder seg dessuten saftig i flere dager!

Rebecca

21.10.2012 kl.23:07

Nam, det så godt ut! Noen ganger så skulle jeg sååå ønske at jeg tålte egg;(

Stavmikser står høyt på ønskelisten til jul (nå låner jeg bare mamma sin), så supertiming at du tester en nå! :D

Elin

22.10.2012 kl.10:39

For en lekker oppskrift :) Du knipser så mange fine bilder- inspirerende.

Ida

22.10.2012 kl.16:19

Rebecca: Det skjønner jeg :-/ Jeg har laget banankake uten egg før også, men det blir jo en litt annerledes type kake. Anbefaler bloggen Oh She Glows om du ikke allerede kjenner til den, den er vegansk og ofte glutenfri. Sukkeret bare bytter jeg ut :-)

Supert, tror nok det er en veldig god investering den jeg tester (selv om den er dyyyr).

Ida

22.10.2012 kl.16:19

Elin: Tusen takk, Elin! Du legger alltid igjen så hyggelige kommentaren :-)

Natalie

23.10.2012 kl.16:49

Den høres veldig god ut og må absolutt prøves. Gleder meg også til å høre mer om den stavmikseren :-)

Ida

23.10.2012 kl.17:06

Natalie: Håper den faller i smak :-) Supert, den er virkelig bra altså! Lever opp til forventningene så langt i hvert fall!

Ragnhild

24.10.2012 kl.07:11

Så deilig og saftig den ser ut Ida! Banankake både smaker og lukter helt nydelig, men det er noen år siden jeg har kommet over en jeg vil/kan spise!

Håper du får en fin onsdag. Klem

Glorie

24.10.2012 kl.18:40

åhh, skal prøve det! så godt ut (og sunt)

Ida

24.10.2012 kl.21:17

Ragnhild: Takk i like måte, Ragnhild! :-) Kanskje jeg får prøve meg på en vegansk versjon, det burde jo gå an :-) Klem til deg også.

Ida

24.10.2012 kl.21:17

Glorie: Herlig!

Lea Reiff

25.10.2012 kl.00:08

Det så kjempe godt ut! tusen takk for tips!

Ane: Uten Gluten

25.10.2012 kl.11:42

Det så skikkelig digg ut!

Ida

25.10.2012 kl.22:14

Takk, dere, lover at det er godt :-D

Karoline

26.10.2012 kl.23:17

Banakake hadde jeg nesten glemt eksisterte, men å så godt er! Og særlig med valnøtter i:) Må teste oppskriften din!

Ida

26.10.2012 kl.23:22

Karoline: Det er en av mine favorittkaker, mmmmm :-) Håper det faller i smak!

Lykkemisjonen

27.10.2012 kl.15:16

Å, takk for tips! Den fikk jeg lyst til å lage:)

Ida

27.10.2012 kl.16:02

Lykkemisjonen: Herlig!

benedicte sofie

04.11.2012 kl.17:00

AH, så deilig det så ut! Det fikk jeg syyykt lyst på nuh! På en kald høstkveld:)

Benedikte - Frøken BitterSøt

05.11.2012 kl.20:56

Det ser kjempegodt ut! Og så bra med valnøtter! Namnam :)

Marie

06.11.2012 kl.22:48

Så godt det ser ut. Det minner meg om bananbrødene de solgte i Sydney da jeg bodde der i fjor. Må lage noe lignenede snart:)

Ida

07.11.2012 kl.12:11

Marie: Takk! Høres spennende ut å ha bodd i Sydney :-)

lykkemisjonen

14.11.2012 kl.16:26

Prøvde meg på banankaken din for et par uker siden, og vel...for å si det sånn, så ser den ikke like høy og lekker ut som din. Smaken var grei, men den ble flat og tung og ikke mye å skryte av. Hehe, vet ikke hva jeg gjorde feil jeg;)

SV:Hehe, ja, den skjønner jeg. Har brukt MYE penger der jeg også. Samtidig vet jeg at det hadde blitt vanskelig (for ikke å si umulig) for meg å leve slik (så sunt som) jeg har gjort, hadde det ikke vært for iherbs lave priser og store utvalg. Og mener såklart IKKE at man skal putte i ting man ikke trenger, kun ting man VET man kommer til å bruke:)

Ida

14.11.2012 kl.16:43

lykkemisjonen: Ånei, jeg vet hvorfor! Jeg har ikke skrevet opp bakepulver i oppskriften...! Beklager det, altså, men kjempefint at du sa fra, så kan jeg rette på det.

lykkemisjonen

14.11.2012 kl.16:54

Haha, der har vi det!:D Burde jo ha tenkt på det selv da, men har ikke bakt noe særlig i det siste, så det slo meg ikke engang;) Men takk, da føler jeg meg ikke fullt så mislykket- og kanskje, kanskje jeg prøver igjen en annen gang:)

Ida

14.11.2012 kl.17:10

lykkemisjonen: Haha, da burde den i alle fall bli litt mindre tung :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits