Verdens beste sjokoladepudding

Litt sjokolade i ny og ne gjr godt for sjelen. Her er min oppskrift p melkefri sjokoladepudding uten raffinert sukker. Puddingen er skikkelig kremete og god, jeg lover!

Oppskrift (2 porsjoner):

2,25 dl kokosmelk
3,5 ss kakao
0,5 dl kokossukker
0,5 dl vann
1,5 ts gelatinpulver
0,25 ts vaniljepulver (evt. 0,25 vaniljestang)
2 krm uraffinert salt (ca. 2 ml eller 2-3 store klyper)
Evt. stevia 

+ Bland sammen kokosmelk, kakao, stning, salt og vanilje, og varm det opp p middels varme. Blandingen skal ikke koke, bare vre rykende varm for at gelatinen skal lses ordentlig opp.
+ I mellomtiden: kok opp vannet, og visp gelatinen inn i det mens det fortsatt er kokvarmt.
+ Hell gelatinen sakte oppi kokosmelkblandingen, mens du visper godt.
+ Hell i serveringsskler og avkjl i ca. 2 timer, eller til puddingen har stivnet.



Tips: Eksperimenter gjerne med forskjellige smakstilsetninger for en spennende vri. Kanel, chili, ingefr, kardemomme, mynte, appelsinskall, earl grey-te - mulighetene er endelse!

37 kommentarer

gledenoglivet

27.02.2013 kl.18:26

Dette skal jeg prve garantert! :))

Ida

27.02.2013 kl.18:29

gledenoglivet: Herlig :-)

Ane

27.02.2013 kl.18:47

Ser skremmende godt ut!

gladerebarn

27.02.2013 kl.19:34

Mmmmm, denne oppskriften frister VELDIG:)

Ida

27.02.2013 kl.19:41

Ane: Prv den :-D

Ida

27.02.2013 kl.19:41

gladerebarn: S bra, det var jo s klart meningen ;-)

Elena

27.02.2013 kl.20:54

Tror du man kan bruke kokossirup istede for kokossukker?

Ida

27.02.2013 kl.21:07

Elena: Ja, det ville jeg tro. Mulig man trenger bittelitt mer gelatin da, men det er ikke brtt sikkert. Prv deg frem, og gi gjerne tilbakemelding om hvordan det gr :-)

Melissa Spania

27.02.2013 kl.21:09

oooo, m prves! takk for oppskriften!

Ida

27.02.2013 kl.21:15

Melissa Spania: Bare hyggelig, enjoy :-)

Ragnhild

28.02.2013 kl.05:24

Det er godt hre at du ikke har snudd ryggen helt til sjokolade Ida ;) Men du har nok rett ogs- ikke s lurt putte kakao i alt (der har du meg :P) og tenke at det er sunt. Heller holde det til kos og desserter! Jeg kommer nok til fortsette med mitt hye kakaoforbruk til jeg merker noen negativ effekt, og inntil det skal jeg bare kose meg med det :)

Nydelig sjokoladepudding, og fine bilder- som alltid!

Vilde

28.02.2013 kl.05:57

Jeg synes det er s mange oppskrifter p disse bloggene som er s avanserte at jeg fler jeg ikke strekker til, og derfor gir opp. Denne virker derimot kjempeenkel, i tillegg til at ingrediensene er billige og lett f tak i. Supert for en fattig student som meg. Takk!

Benedicte Sofie

28.02.2013 kl.06:58

Herlige greier! Skal prves!:)

Ida

28.02.2013 kl.07:11

Ragnhild: Det hadde jeg aldri greid ;-) Det er jo lamgt fra det verste man kan spise!

Tusen takk :-)

Ida

28.02.2013 kl.07:12

Vilde: Formet fint kompliment :-) Jeg er ikke noe fan av vanskelige oppskrifter, har kjent mye p flelsen av ikke strekke til p det planet, jeg ogs.

Magne D. Antonsen

28.02.2013 kl.17:16

Bra, Ida!

Det er Magne fra VG her, n har jeg anbefalt innlegget ditt p forsiden av VG slik at flere kan f gleden av det.

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nl med sende en epost til meg p magnea |a| vg.no

:-)

Ida

28.02.2013 kl.17:32

Magne D. Antonsen: Hei! S artig - igjen! Takk for oppmerksomheten :-)

Hege-mor

28.02.2013 kl.20:53

S flott oppskrift! Siden jeg har masse kokosmelk (og resten av ingrediensene) har jeg laget dobbel oppskrift til fredagskvelden. Barna gleder seg til smake :)

Ida

28.02.2013 kl.21:01

Hege: S artig hre! Hper den faller i smak bde hos store og sm :-)

Helene

28.02.2013 kl.22:54

N fikk jeg vann i munnen ;)

RisRosOgKlaging

28.02.2013 kl.22:58

Denne skal jeg prve ut! Tror jeg har alle ingrediensene ogs. Men er dette til en person eller til flere? Jeg har lyst til lage til min sster ogs, skjnner du.

Ida

28.02.2013 kl.23:06

RisRosOgKlaging: To porsjoner fr du av denne oppskriften. Ganske mektige porsjoner, ogs! Jeg liker lage flere porsjoner enn jeg trenger, s har jeg litt kose meg med til en annen dag... :-)

Une

01.03.2013 kl.11:28

Skal prves!

Guttemamma

01.03.2013 kl.14:35

Den skal prves i helgen! :) Nam!

Charlotte K.

01.03.2013 kl.21:20

Ser kjempegodt ut! Er det noe man kan bruke isteden for kokossukker, f.eks. sukrin?

Frida

01.03.2013 kl.21:39

Hei! Jeg lurte p om du vil ha et design av meg, det er ingen andre som har det og derfor unikt. Addressen til min blogg m jo selvflgelig st der, jeg er en jente p 13r som driver bloggen future.blogg.no. Hper du vil ha designet, kan sende deg bilde av det om du er interesert! :)

Kontakt meg p: frida_oskarsen@hotmail.no

Ida

01.03.2013 kl.21:52

Charlotte K.: Sukrin funker sikkert greit. Anbefaler ha i litt og litt mens du smaker til, siden sukrin jo kan smake litt kaldt/metallisk hvis man har i for mye (vet ikke helt hvor mye sukrin denne blandingen vil tle fr den fr ettersmak). Lykke til :-)

Ida

01.03.2013 kl.21:56

Frida: Hei! Takk for tilbudet :-) Du har fint design p din egen blogg. Jeg er ganske fornyd med designet p bloggen min som det er n, s ellers tusen takk :-)

Frida

01.03.2013 kl.22:18

Hihii, bare hyggelig :)

Hege-mor

01.03.2013 kl.22:53

Tusen takk for flott oppskrift, denne skal vi definitivt lage p nytt!!! Og hvem skulle tro at den var uten melk :)

Ida

01.03.2013 kl.23:17

Hege: S fint hre! :-)

misforstaaelsen

02.03.2013 kl.10:49

Det ser kjempegodt ut! :)

Luisa Fernanda del Mar

04.03.2013 kl.13:19

Nam, det ser utrolig godt ut!

Julie

11.03.2013 kl.12:35

Det s kjempe godt ut! Svak for alt som inneholder ordet sjokolade:)

Kltanta

17.03.2013 kl.21:18

Denne var aldeles nydelig!!!

Jeg hadde oppi tre r eggeplommer og litt kanel ogs. Det var slettes ikke dumt!

Takk for nydelig oppskrift :-)

Ida

17.03.2013 kl.22:18

Kltanta: S hyggelig hre :-) Smart ha oppi eggeplommer, jeg er p evig jakt etter mter snike ekstra nring inn i mten!

HAPPYBITE - Susanne Nesse

10.06.2014 kl.23:56

Gurimalla, ser helt nydelig ut! Du er flink!! :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits