Verdens beste sjokoladepudding

Litt sjokolade i ny og ne gjør godt for sjelen. Her er min oppskrift på melkefri sjokoladepudding uten raffinert sukker. Puddingen er skikkelig kremete og god, jeg lover!

Oppskrift (2 porsjoner):

2,25 dl kokosmelk
3,5 ss kakao
0,5 dl kokossukker
0,5 dl vann
1,5 ts gelatinpulver
0,25 ts vaniljepulver (evt. 0,25 vaniljestang)
2 krm uraffinert salt (ca. 2 ml eller 2-3 store klyper)
Evt. stevia 

+ Bland sammen kokosmelk, kakao, søtning, salt og vanilje, og varm det opp på middels varme. Blandingen skal ikke koke, bare være rykende varm for at gelatinen skal løses ordentlig opp.
+ I mellomtiden: kok opp vannet, og visp gelatinen inn i det mens det fortsatt er kokvarmt.
+ Hell gelatinen sakte oppi kokosmelkblandingen, mens du visper godt.
+ Hell i serveringsskåler og avkjøl i ca. 2 timer, eller til puddingen har stivnet.



Tips: Eksperimenter gjerne med forskjellige smakstilsetninger for en spennende vri. Kanel, chili, ingefær, kardemomme, mynte, appelsinskall, earl grey-te - mulighetene er endeløse!

37 kommentarer

gledenoglivet

27.02.2013 kl.18:26

Dette skal jeg prøve garantert! :))

Ida

27.02.2013 kl.18:29

gledenoglivet: Herlig :-)

Ane

27.02.2013 kl.18:47

Ser skremmende godt ut!

gladerebarn

27.02.2013 kl.19:34

Mmmmm, denne oppskriften frister VELDIG:)

Ida

27.02.2013 kl.19:41

Ane: Prøv den :-D

Ida

27.02.2013 kl.19:41

gladerebarn: Så bra, det var jo så klart meningen ;-)

Elena

27.02.2013 kl.20:54

Tror du man kan bruke kokossirup istede for kokossukker?

Ida

27.02.2013 kl.21:07

Elena: Ja, det ville jeg tro. Mulig man trenger bittelitt mer gelatin da, men det er ikke brått sikkert. Prøv deg frem, og gi gjerne tilbakemelding om hvordan det går :-)

Melissa Spania

27.02.2013 kl.21:09

oooo, må prøves! takk for oppskriften!

Ida

27.02.2013 kl.21:15

Melissa Spania: Bare hyggelig, enjoy :-)

Ragnhild

28.02.2013 kl.05:24

Det er godt å høre at du ikke har snudd ryggen helt til sjokolade Ida ;) Men du har nok rett også- ikke så lurt å putte kakao i alt (der har du meg :P) og tenke at det er sunt. Heller holde det til kos og desserter! Jeg kommer nok til å fortsette med mitt høye kakaoforbruk til jeg merker noen negativ effekt, og inntil det skal jeg bare kose meg med det :)

Nydelig sjokoladepudding, og fine bilder- som alltid!

Vilde

28.02.2013 kl.05:57

Jeg synes det er så mange oppskrifter på disse bloggene som er så avanserte at jeg føler jeg ikke strekker til, og derfor gir opp. Denne virker derimot kjempeenkel, i tillegg til at ingrediensene er billige og lett å få tak i. Supert for en fattig student som meg. Takk!

Benedicte Sofie

28.02.2013 kl.06:58

Herlige greier! Skal prøves!:)

Ida

28.02.2013 kl.07:11

Ragnhild: Det hadde jeg aldri greid ;-) Det er jo lamgt fra det verste man kan spise!

Tusen takk :-)

Ida

28.02.2013 kl.07:12

Vilde: Formet fint kompliment :-) Jeg er ikke noe fan av vanskelige oppskrifter, har kjent mye på følelsen av å ikke strekke til på det planet, jeg også.

Magne D. Antonsen

28.02.2013 kl.17:16

Bra, Ida!

Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

:-)

Ida

28.02.2013 kl.17:32

Magne D. Antonsen: Hei! Så artig - igjen! Takk for oppmerksomheten :-)

Hege-mor

28.02.2013 kl.20:53

Så flott oppskrift! Siden jeg har masse kokosmelk (og resten av ingrediensene) har jeg laget dobbel oppskrift til fredagskvelden. Barna gleder seg til å smake :)

Ida

28.02.2013 kl.21:01

Hege: Så artig å høre! Håper den faller i smak både hos store og små :-)

Helene

28.02.2013 kl.22:54

Nå fikk jeg vann i munnen ;)

RisRosOgKlaging

28.02.2013 kl.22:58

Denne skal jeg prøve ut! Tror jeg har alle ingrediensene også. Men er dette til en person eller til flere? Jeg har lyst til å lage til min søster også, skjønner du.

Ida

28.02.2013 kl.23:06

RisRosOgKlaging: To porsjoner får du av denne oppskriften. Ganske mektige porsjoner, også! Jeg liker å lage flere porsjoner enn jeg trenger, så har jeg litt å kose meg med til en annen dag... :-)

Une

01.03.2013 kl.11:28

Skal prøves!

Guttemamma

01.03.2013 kl.14:35

Den skal prøves i helgen! :) Nam!

Charlotte K.

01.03.2013 kl.21:20

Ser kjempegodt ut! Er det noe man kan bruke isteden for kokossukker, f.eks. sukrin?

Frida

01.03.2013 kl.21:39

Hei! Jeg lurte på om du vil ha et design av meg, det er ingen andre som har det og derfor unikt. Addressen til min blogg må jo selvfølgelig stå der, jeg er en jente på 13år som driver bloggen future.blogg.no. Håper du vil ha designet, kan sende deg bilde av det om du er interesert! :)

Kontakt meg på: frida_oskarsen@hotmail.no

Ida

01.03.2013 kl.21:52

Charlotte K.: Sukrin funker sikkert greit. Anbefaler å ha i litt og litt mens du smaker til, siden sukrin jo kan smake litt kaldt/metallisk hvis man har i for mye (vet ikke helt hvor mye sukrin denne blandingen vil tåle før den får ettersmak). Lykke til :-)

Ida

01.03.2013 kl.21:56

Frida: Hei! Takk for tilbudet :-) Du har fint design på din egen blogg. Jeg er ganske fornøyd med designet på bloggen min som det er nå, så ellers tusen takk :-)

Frida

01.03.2013 kl.22:18

Hihii, bare hyggelig :)

Hege-mor

01.03.2013 kl.22:53

Tusen takk for flott oppskrift, denne skal vi definitivt lage på nytt!!! Og hvem skulle tro at den var uten melk :)

Ida

01.03.2013 kl.23:17

Hege: Så fint å høre! :-)

misforstaaelsen

02.03.2013 kl.10:49

Det ser kjempegodt ut! :)

Luisa Fernanda del Mar

04.03.2013 kl.13:19

Nam, det ser utrolig godt ut!

Julie

11.03.2013 kl.12:35

Det så kjempe godt ut! Svak for alt som inneholder ordet sjokolade:)

Kåltanta

17.03.2013 kl.21:18

Denne var aldeles nydelig!!!

Jeg hadde oppi tre rå eggeplommer og litt kanel også. Det var slettes ikke dumt!

Takk for nydelig oppskrift :-)

Ida

17.03.2013 kl.22:18

Kåltanta: Så hyggelig å høre :-) Smart å ha oppi eggeplommer, jeg er på evig jakt etter måter å snike ekstra næring inn i måten!

HAPPYBITE - Susanne Nesse

10.06.2014 kl.23:56

Gurimalla, ser helt nydelig ut! Du er flink!! :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits