Marshmallows med lønnesirup

Denne oppskriften må Tove fra den inspirerende bloggen Mat for sjelen... få all æren for. Det eneste jeg har gjort er å endre litt på søtningen. Lønnesirup gir god smak og mørkere farge. Marshmallowsene er gode å spise som de er som påskesnop, men aller best er de i kakao.



Oppskrift:

1 + 1 dl vann
3 ss gelatin
5 ss lønnesirup (evt. honning)
1/4 ts vaniljepulver/1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper salt
Steviapulver eller -dråper etter smak
Kokosmasse (gjerne ristet i en tørr panne til det er gyldent)

+ Kle en form på ca. 20x20 cm med bakepapir e.l, og strø kokosmasse jevnt over bunnen.
+ Bland sammen 1 dl vann og gelatin i en bolle, og la det stå og svelle.
+ Bland samen resten av vannet, lønnesirup, vanilje og salt i en liten kjele, og varm blandingen til kokepunktet.
+ Hell den kokvarme væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin mens du mikser med en håndmisker (evt. en kjøkkenmaskin med ballongvisp). Visp godt i ca. 5-10 minutter, eller til blandingen tykner og blir lys og seig. Her er det viktig å passe på, så man ikke visper for lenge. Da stivner blandingen mens man prøver å få den over i formen... (host).
+ Sett i kjøleskap til massen har stivnet (hvor lang tid det tar, kommer litt an på hvor godt man har pisket blandingen - min stivnet i det øyeblikket den kom i formen).
+ Skjær i passende biter og oppbevar i kjøleskap (romtemperatur i et par timer går helt fint).

Hold utkikk etter oppskrift på påskekakao!

17 kommentarer

Lovelyliller.com

27.03.2013 kl.17:21

marshmellows har jeg spist mye av opp gjennom årene. nam nam :D

Ida

27.03.2013 kl.17:43

Lovelyliller.com: Haha, ja det kan jeg tro på - husker marshmallowsfasen din i fjor ;-)

RisRosOgKlaging

27.03.2013 kl.18:25

Disse så utrolig gode ut, må prøve disse ut! Men trodde det måtte være eggehvite i jeg. Haha, leste om igjen for å se om jeg hadde overlest eggehviten =P Bare bra dem er uten!

Ida

27.03.2013 kl.18:36

RisRosOgKlaging: Helt enig! Måtte dobbeltsjekke originaloppskriften, jeg også.

RisRosOgKlaging

27.03.2013 kl.19:59

Bra det ikke bare var meg =) Men tilsammen skal det bli 2 dl vann, sant?

Ida

27.03.2013 kl.20:51

RisRosOgKlaging: Jepp!

AKP Photography

27.03.2013 kl.21:37

Naam nam :D Funke d me aen sirup, siden eg ikkje har lønnesirup?

Ida

27.03.2013 kl.21:45

AKP Photography: Sånn for helsens skyld vil jeg bare anbefale lønnesirup, honning, rårørsukker eller kokossukker (sistnevnte kan gi litt utpreget smak), men det meste vil fungere bortsett fra 100% sukrin/kunstig søtning tror jeg.

Nina

28.03.2013 kl.06:51

Så fine :) God påske

Ragnhild

28.03.2013 kl.08:41

Oi, så fine de ser ut, spesielt med kokosen på toppen!! Som jeg nettopp skrev på sist innlegg, er jeg ikke så fan av slikt godteri og har aldri vært det heller. Her er det liksom sjokolade eller ingenting.. Men det er SÅ bra man kan lage alt mulig man vil ha i sunn utgave! Du er flink :)

Ida

28.03.2013 kl.16:31

Ragnhild: Det kan hende jeg trekker dem i sjokolade etterhvert ;-)

Kåltanta

28.03.2013 kl.18:20

Åh, hjelp!! Dette ser jo helt utrolig ut! Denne skal jeg definitivt prøve i påska :-)

Helene

29.03.2013 kl.00:07

Yum yum! :)

Benedicte Sofie

29.03.2013 kl.15:43

Åh, så disse på instagram...ser såååå gode ut!

Tove

04.04.2013 kl.18:25

Så koselig at oppskriften min falt i smak Ida :-)

Lagde en variant med banansmak dyppet i sjokolade før påske... Trenger jeg si mer... Sukk..!! Banansjokolade...

Oppskriften kommer på bloggen etter hvert ;-)

Kjempefin blogg du har! Har akkurat oppdaget den, men blir fast følger fra nå ;-D

-Tove-

Ida

04.04.2013 kl.18:29

Tove: Så hyggelig! :-)

Bananmarshmallows høres faktisk kjempegodt ut, gleder meg til å se oppskriften!

Tove

04.04.2013 kl.20:15

He, he :-) Ja, det ble fantstisk... Måtte gjemme skålen med godsakene innerst, bakerst, øverst i kjøleskapet - både for meg selv, ungene og mannen min :-D - ellers hadde vi forspist oss alle sammen...

Oppskriften kommer, bare jeg får tittet litt på bildene ;-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits