Lindrende superdrikke

En dag i påsken våknet jeg og følte meg litt skral, og hadde en hals som var så raspete at det var til å bli gal av. For å lindre halsen og hjelpe kroppen med opprenskingen, lagde jeg litt hjemmebrygget medisin basert på en ayurvedisk drikk av sitronsaft og fersk ingefærte. Halsen ble umiddelbart bedre, og med litt påfyll utover dagen, ble det hele langt fra så ille som jeg hadde forestilt meg. Dagen etter var jeg frisk som en fisk! Kanskje var det tilfeldig, men denne drikken lindrer garantert godt, det og da. Denne oppskriften er også gull verdt om man har tett nese eller bihuler.

Oppskrift:

Saften av 1/2 sitron
3 skiver ingefær
2 cm fersk chili (evt. litt cayennepepper, tørket chili, hele pepperkorn eller noe annet sterkt krydder)
1 liten håndfull gojibær
1 klype uraffinert salt
5 dråper stevia
Kokt vann (avkjølt til ca. 90 grader) til å fylle opp koppen
Evt. 1 ts rå honning 
Evt. et fedd hvitløk i skiver for de modige (og hvis smaken ikke er så viktig)

+ Bland sammen, og la trekke i 10-15 minutter.
+ De som ønsker det, kan ha i honning når drikken er noe avkjølt - det bidrar også til å lindre halsen.

13 kommentarer

Ane

04.04.2013 kl.17:35

Hørtes passe freskt og godt ut! Tommel opp :)

Tove

04.04.2013 kl.18:26

Spennende! Dette må prøves :-)

Ida

04.04.2013 kl.18:30

Tove: Det er virkelig en livredder når formen er kjip, så slipper man å ty til medisiner når det strengt tatt ikke er nødvendig :-)

Katrin - therawfoodsisters

04.04.2013 kl.18:56

Detta låter väldigt spännande! Får prova det en dag :)

Ragnhild

04.04.2013 kl.21:33

Dette er en så deilig drikk! Jeg har laget lignende med kokende vann, sitron, gojis og ingefær, man har aldri vært modig nok til å teste med chili og hvitløk ;) Men det er nok veeldig bra når man føler man begynner å bli syk, og det er gøy å høre at denne hjalp deg opp igjen :)

Også er det så fint å høre at du har funnet et kosthold som virkelig fungerer for deg og din kropp. Jeg kunne selvsagt ønske at et vegansk kosthold var det som var best for alle kropper, men dessverre ser det jo ikke slik ut.. Jeg har jo hatt opp og nedturer med kostholdet mitt, men heldigvis fungerer vegansk og rawfood kjempefint for meg, så lenge jeg spiser nok (viktig viktig, iallefall for meg!!). Og det er jeg så glad for!

Ha en fortsatt fin uke skjønne Ida!

Ida

04.04.2013 kl.21:53

Ragnhild: Det smaker faktisk godt med chili i, det gir bare et ekstra "sting" (se for deg sjokolade med chili!), men hvitløk... Det er nok reservert for spesielle anledninger!

Jeg syns det er så fint at du er oppriktig glad på våre vegne, vi som har blitt bedre av tradisjonskost, på tross av ditt eget ståsted. Jeg skulle ønske alle veganere var så sympatiske som deg. Medfølelse og respekt bør gjelde både dyr OG mennesker, selv om menneskene skulle ta et standpunkt man ikke selv kan tenke seg. Det gjelder forsåvidt på mange nivåer i livet. Kokosoljen har vi i hvert fall til felles, hehe :-)

Ha en fortsatt fin uke, du også!

Lovelyliller.com

04.04.2013 kl.22:35

der var det mye godsaker :D

Nina

05.04.2013 kl.07:28

Spennende :)

Jeg har tro på at sunt kosthold, trening og avslappning med en fin balanse så kan man slippe unna mange sykdomsrunder... jeg har ikke vært skikkelig syk de siste 2 årene der jeg nesten ikke spiser sukker, lite hvetemel og junk... og kjenner jeg det litt i halsen passer jeg ekstra på å spise sunnere så går det som regel over selvom det kjennes ut som jeg skal få infulensa eller skikkelig magesjau.... før fikk jeg alt til enhver tid og det var alltid langvarig...

Julie

05.04.2013 kl.16:26

Denne drikken tror jeg på! Helt utrolig at du ble frisk over natten, det er jo nesten magisk :D

Håper du har en strålende fin helg! Hilsen en ny følger :)

Ida

05.04.2013 kl.16:37

Nina: godt poeng at trening og hvile også er viktig (ekstra mye hvile for meg, jeg har ikke kunnet trene på 3 år ;-)).

Ida

05.04.2013 kl.16:41

Julie: ja, den gjorde virkelig susen, selv om det sannsynligvis er kostholdet som bør få æren. Så hyggelig at du la igjen en kommentar. håper du får en fantastisk helg, du også :-)

Helene

06.04.2013 kl.15:03

Drikker fersk ingefærte hver uke! Er så deilig for både hals og magen ;) Du er flink Ida <3

Ida

06.04.2013 kl.15:06

Helene: Tusen takk, søta <3 Så lurt å gjøre det til en vane!

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin
hits