Næringsrik dessert på 1-2-3

Eggedosis er den aller enkleste desserten jeg kan tenke meg, og det er samtidig den mest næringsrike jeg vet om. Rå eggeplommer er nemlig fullproppet av næring, ja faktisk inneholder egg alle næringsstoffene vi trenger med unntak av vitamin C. Lager man eggedosisen sin med kaldslynget honning i stedet for vanlig raffinert sukker, vil jeg påstå at man får en dessert man fint kan kose seg med hver dag. Det er i hvert fall min favorittmåte å få i meg egg på!

Eggedosis (1 porsjon):
2-3 eggeplommer fra glade høner
1 liten ts kaldslynget honning
Evt. vaniljepulver for en ekstra piff

+ Pisk alt sammen med en håndmikser til du syns eggedosisen er passe luftig (noen få minutter).
+ Server gjerne med ferske bær eller opptinte blåbær for litt kontrast i smak og konsistens.

Det behøver ikke å være mer komplisert!

22 kommentarer

Julianne

08.04.2013 kl.14:28

Eggedosis - en glemt herlighet. Spiste mye av det da jeg var lita, og det begynner å bli en stund siden! Ha en fin dag, Ida :-)

Guttemamma

08.04.2013 kl.14:49

Det enkleste er jo faktisk ofte det beste! Hurra for eggedosis!

Ida

08.04.2013 kl.14:57

Julianne: Ha en fin dag, du også :-)

Ida

08.04.2013 kl.14:57

Guttemamma: Enig! Også så godt :-D

Ane

08.04.2013 kl.15:07

Gulldessert!

Ida

08.04.2013 kl.15:14

Ane: Helt klart!

RisRosOgKlaging

08.04.2013 kl.16:33

Så enkelt og helt sikkert veldig godt!

Ragnhild

08.04.2013 kl.16:48

Desserter som gjør kroppen glad er det beste som finnes! Og er det enkelt og kjapt i tillegg er det jo bare enda bedre! :D

God uke til deg Ida! Klem

Ida

08.04.2013 kl.17:05

Ragnhild: God uke til deg også, søta! Klem fra meg :-)

Helene

08.04.2013 kl.20:44

Husker vi laget mye eggedosis da jeg var liten, riktignok med rikelige mengder sukker i. Høres godt ut med honning i! :)

Ida

08.04.2013 kl.21:37

Helene: Det er det! Velger man en mild variant merker man nesten ikke honningsmaken, heller, for dem som ikke er så fan av det.

gladerebarn

09.04.2013 kl.16:46

WOW, jeg klarte å servere 2 og 8 åringen min honning/eggeplomme-dosis, og kalte det for pippidrikke. Og av alle ting, så gikk det galant ned:) Neste gang blir det nok med vaniljepulver og noen bær på. Håper det kan bli en fast "etter skolen" shot. Minstemann har nektet å spise egg det siste året, gjett om jeg er GLAD! Håååper det blir en vane:-DD

Ida

10.04.2013 kl.14:26

gladerebarn: Så bra! :-D

Une

11.04.2013 kl.13:50

Eggedosis og bær er en dessertfavoritt hos oss. Skikkelig snop, spør du meg!

Karoline

12.04.2013 kl.21:23

Åh, eggedosis! En favoritt fra barndommen. Husker jeg spiste meg kvalm hver gang mamma serverte det. Denne skal jeg prøve snart, og så deilig med friske bær til:)

Ida

13.04.2013 kl.14:18

Karoline: Jeg har oså forspist meg på eggedosis som liten, hehe. Friske bær gir litt syrlighet som kontrast til det søte, supergodt!

Lise

17.04.2013 kl.17:29

Jeg lagde dette igår kveld, men hadde også oppi 2-3 ss kokosmelk, satte i frysen i ca 30 min, ble kjempegod iskrem :) med kokosmelk fikk det også en tykkere konsistens, akkurat som vaniljesaus, sikkert et kjempegod alternativ til den ekle på kartong man kjøper på butikken! Det skal jeg prøve neste gang, sammen med bærgelé med masse gelatinpulver! Jammen kan man lage mye godt, som likevel er sunt og næringsrikt, hurra! :)

Ida

17.04.2013 kl.17:46

Lise: Så smart! Det skal jeg prøve! Savner både iskrem og vaniljesaus... Kanskje det til og med går an å putte det hele i en pai som stekes i ovnen? Du åpnet plutselig en hel rekke muligheter her - herlig! :-) Takk for at du la igjen en kommentar :-)

Lise

17.04.2013 kl.19:08

iskrem er noe jeg spiser mye av, som oftes eggeplommer, kokosmelk, honning/lønnesirup + smakstilsetning (kaffe, kakao, chaikrydder, bær) gjerne gelatinpulver også :) Pleier aldri å legge igjen kommentarer på blogger jeg leser, men din blogg har blitt en favoritt i det siste, keep up the good work! :)

Ida

17.04.2013 kl.19:12

Lise: Tusen takk, det skal jeg prøve på :-) Men du har ikke ismaskin, eller? Jeg syns alltid isen blir så hard når den fryser, men det kan man kanskje motvirke ved å piske det godt før det settes i fryseren? Eller kanskje gelatin også hjelper? Is er det aller beste jeg vet!

Lise

17.04.2013 kl.20:43

Nei, jeg har ikke is-maskin, så det er litt vanskeligere, tror ikke gelatinpulver gjør noe fra eller til. Mine tips er å ikke lage for stor porsjon om gangen, bruk bare fettet i kokosmelken , ikke vannet. Jeg pleier og piske med sånn elektrisk håndpisker, tror den blir bedre da, når den er skikkelig kremete. Rør i isen ca hvert kvarter, ellers blir den ofte hard på toppen men flytende inni. jeg pleier å spise den når den minner mer om sorbet, som du sier kan den bli veldig hard om den står lenge. man må bare prøve seg frem! :)

Ida

17.04.2013 kl.20:53

Lise: Tusen takk for tips! Dette skal jeg prøve så fort jeg får muligheten :-)

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!

Ida

24, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits