Sminke, hudpleie & velvære

Hjemmelaget kroppspleie

Jeg har lyst til å dele mine yndlingsoppskrifter på naturlige og lettlagde kroppspleieprodukter med dere. Here goes!

Kroppsskrubb:
1 del kvernet havsalt (ikke grove biter - au!)
1 del olje, f.eks. oliven- eller mandelolje
Et par dråper eterisk olje

Masser blandingen lett på huden etter at du er ferdig dusjet (såpe osv må være unnagjort), og skyll av med ikke alt for varmt vann. Klapp huden forsiktig tørr med et mykt håndkle. Bør ikke brukes mer enn 2 ganger i uken.

Spirulinamaske (motvirker urenheter og leger sår/arr): 
2 deler yoghurt naturell (evt. kefir e.l.)
1 del aloe vera-gelé
1/2 ts spirulina

Smør blandingen generøst på huden og la virke i ca. 15-20 minutter. Skyll av med lunkent vann, og klapp huden forsiktig tørr.

Tips: du kan knuse spirulinatabletter i en plastpose/morter om du ikke har pulverversjonen.

Hårkur:
Ren jojobaolje eller arganolje!

Gir masse fukt og glans til håret. Ha i håret før du bruker sjampo, og/eller ha i lengdene i håret når det er håndkletørt (som en leave-in balsam). Funker like bra som den dyreste hårkur.

Edit: spirulina, aloe vera, jojobaolje, arganolje og mandelolje fåes kjøpt på iherb.com til en mye billigere penge enn i Norge. Bruk koden IDA308 i utsjekkingen, så får du $5 i rabatt :-)

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin
hits