januar 2012

Sjokolade- og quinoacrêpes

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten raffinert sukker.

Jeg er kanskje litt for glad i søte ting, og spesielt til frokost syns jeg at pannekaker er veldig godt. I dag hadde jeg lyst på tynne pannekaker, og dermed ble sjokolade- og quinoacrêpes født. Jeg ville ikke brukt quinoamel bart, siden det smaker litt...jord og gress, men sammen med mørkt kakaopulver ble det utrolig godt, og også veldig mettende.

Sjokolade- og quinoacrêpes (ca. 6 crêpes - 1 stor eller 2 middels porsjoner):

50 g quinoamel
2,5 ss kakao
1,5-2 ss kokossukker e.l.
En klype salt
2 store egg
1 ss smeltet kaldpresset kokosolje
1,5 ss honning eller lønnesirup
7 dråper stevia vanilla creme
4 ss plantemelk (jeg brukte havre)

+ Bland alle de tørre ingrediensene.
+ Ha i egg og kokosolje, og visp godt sammen til røren er klumpfri. Røren kommer til å være ganske tykk.
+ Smak til med flytende søtning, og bland så i melken litt etter litt. Sløyfes den flytende søtningen, anbefaler jeg å ha i en ekstra spiseskje melk.
+ Sett en panne på middels varme (3 av 6 på min ovn) med kokosolje i. Når pannen er varm, har man i 3 ss av røren som man kjapt smører litt utover, og så snur man pannekaken når den ikke lenger er flytende på toppen. Det går veldig fort, og å snu dem skal gå veldig lett når de er klare og om det er nok olje i pannen.
+ Stekes på den andre siden i kanskje 30 sekunder, de blir gjennomstekte veldig fort.

Serveringsforslag: Bananskiver, honning/lønnesirup, kanel, litt kakaopulver og en klatt yoghurt eller krem av noe slag. Eller hva med hjemmelaget nutella/nugatti og banan?

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin

hits