januar 2012

Sjokolade- og quinoacrpes

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten raffinert sukker.

Jeg er kanskje litt for glad i ste ting, og spesielt til frokost syns jeg at pannekaker er veldig godt. I dag hadde jeg lyst p tynne pannekaker, og dermed ble sjokolade- og quinoacrpes fdt. Jeg ville ikke brukt quinoamel bart, siden det smaker litt...jord og gress, men sammen med mrkt kakaopulver ble det utrolig godt, og ogs veldig mettende.

Sjokolade- og quinoacrpes (ca. 6 crpes - 1 stor eller 2 middels porsjoner):

50 g quinoamel
2,5 ss kakao
1,5-2 ss kokossukker e.l.
En klype salt
2 store egg
1 ss smeltet kaldpresset kokosolje
1,5 ss honning eller lnnesirup
7 drper stevia vanilla creme
4 ss plantemelk (jeg brukte havre)

+ Bland alle de trre ingrediensene.
+ Ha i egg og kokosolje, og visp godt sammen til rren er klumpfri. Rren kommer til vre ganske tykk.
+ Smak til med flytende stning, og bland s i melken litt etter litt. Slyfes den flytende stningen, anbefaler jeg ha i en ekstra spiseskje melk.
+ Sett en panne p middels varme (3 av 6 p min ovn) med kokosolje i. Nr pannen er varm, har man i 3 ss av rren som man kjapt smrer litt utover, og s snur man pannekaken nr den ikke lenger er flytende p toppen. Det gr veldig fort, og snu dem skal g veldig lett nr de er klare og om det er nok olje i pannen.
+ Stekes p den andre siden i kanskje 30 sekunder, de blir gjennomstekte veldig fort.

Serveringsforslag: Bananskiver, honning/lnnesirup, kanel, litt kakaopulver og en klatt yoghurt eller krem av noe slag. Eller hva med hjemmelaget nutella/nugatti og banan?

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits