februar 2011

Lasagne på kjernesunt vis

I dag laget jeg en fantastisk god lasagne etter Superlivsstils oppskrift. Det er helt seriøst noe av det beste jeg har spist til middag, og jeg kommer helt garantert til å lage det igjen! Det beste er at lasagnen er uten ost, melk og gluten, og den kan med fordel lages vegansk ved å bytte ut kjøttet med bønner, linser og/eller sopp. Her kommer min versjon:

Lag 1 og 3 - kjøttsaus:
400 g karbonadeig (evt. bytt ut litt med bønner/linser/sopp)
1 løk
3 fedd hvitløk
1 boks tomater
3 ss tomatpuré

Stek karbonadedeigen sammen med hakket løk og hakket/presset hvitløk. Ha i resten av ingrediensene, og la det småputre så lenge du gidder - minst fem minutter. Smak til med det du vil av krydder. Jeg brukte salt, pepper og oregano som i originaloppskriften.


Lag 2:
1 squash skåret i skiver.

 


 

 

Lag 4:
6-7 store aromasopp.

 

Skjær i skiver og stek dem i tørr panne på middels til høy varme til de har sluppet vannet.


Lag 5 - "ost":
5-7 håndfuller cashewnøtter
Saften av en halv sitron
Litt vann
Litt himalayasalt
Litt pepper

Kjør nøttene i en foodprocessor sammen med litt vann og sitronsaft. Konsistensen skal være glatt og relativt tykk, ha oppi mer væske/nøtter etter behov. Smak til med salt og pepper.


Legg de ulike lagene oppå hverandre i en ildfast form. Det går så klart fint å endre litt på hvor mange lag man har av hver enkelt, alt ettersom hvor stor form man har. Stek på 200°C i ca. 30 minutter. Server med salat og evt. brød eller rundstykker.


(Alle foto: privat)

Takk til superlivsstil for en knalloppskrift!

 

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin

hits