februar 2011

Lasagne p kjernesunt vis

I dag laget jeg en fantastisk god lasagne etter Superlivsstils oppskrift. Det er helt serist noe av det beste jeg har spist til middag, og jeg kommer helt garantert til lage det igjen! Det beste er at lasagnen er uten ost, melk og gluten, og den kan med fordel lages vegansk ved bytte ut kjttet med bnner, linser og/eller sopp. Her kommer min versjon:

Lag 1 og 3 - kjttsaus:
400 g karbonadeig (evt. bytt ut litt med bnner/linser/sopp)
1 lk
3 fedd hvitlk
1 boks tomater
3 ss tomatpur

Stek karbonadedeigen sammen med hakket lk og hakket/presset hvitlk. Ha i resten av ingrediensene, og la det smputre s lenge du gidder - minst fem minutter. Smak til med det du vil av krydder. Jeg brukte salt, pepper og oregano som i originaloppskriften.


Lag 2:
1 squash skret i skiver.

 


 

 

Lag 4:
6-7 store aromasopp.

 

Skjr i skiver og stek dem i trr panne p middels til hy varme til de har sluppet vannet.


Lag 5 - "ost":
5-7 hndfuller cashewntter
Saften av en halv sitron
Litt vann
Litt himalayasalt
Litt pepper

Kjr nttene i en foodprocessor sammen med litt vann og sitronsaft. Konsistensen skal vre glatt og relativt tykk, ha oppi mer vske/ntter etter behov. Smak til med salt og pepper.


Legg de ulike lagene opp hverandre i en ildfast form. Det gr s klart fint endre litt p hvor mange lag man har av hver enkelt, alt ettersom hvor stor form man har. Stek p 200C i ca. 30 minutter. Server med salat og evt. brd eller rundstykker.


(Alle foto: privat)

Takk til superlivsstil for en knalloppskrift!

 

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits