februar 2012

Myke, veganske sjokoladecookies

Denne oppskriften er glutenfri, sukkerfri, melkefri og vegansk (og lavkarbo også, faktisk).




Jeg har lenge hatt lyst til å bake noe vegansk, fordi jeg vet at det er i hvert fall et par veganere som leser bloggen min. Det er jo hyggelig å legge ut oppskrifter som alle kan prøve seg på, ikke sant? Det syns i hvert fall jeg. Vegansk bakst i seg selv skal ikke være alt for vanskelig å få til. Man bytter ut melk, smør og egg med andre alternativer (og der er det bare eggene som gjøre det tricky), og så har man fortsatt hvetemelet som gjør minst halve jobben. Når man derimot skal bake vegansk OG glutenfritt uten ferdigmikser på én og samme gang, ja da står problemene formelig i kø. Derfor har jeg hentet inspirasjon i en oppskrift fra den veganske bloggen Oh She Glows, så de grunnleggende elementene er de samme selv om cookiene er ganske forskjelige. Resultatet ble myke og veldig mettende cookies med kjempegod smak. Når de er dagsferske er de også litt seige.

And we have a winner!

Oppskrift (ca. 10-12 cookies):

1 ss malte linfrø
3 ss kaldt vann
1 dl finkvernede mandler
4 ss bakekakao
1/4 ts bakepulver
1/8 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
1 snau dl valgfri tørr søtning (jeg brukte 2 ss sukrin, 4 ss xylitol og 1 ss palmesukker)
9 ss mandelsmør av 100 % mandler (lag ditt eget slik av ca. 2,5 dl mander)
5 ss plantemelk
5 dråper stevia f.eks. toffee-smak/litt steviapulver (kan sløyfes)
50 g grovhakket, mørk sjokolade (kan sløyfes, men det er best med!)

+ Bland vann og linfrø i et glass og sett til side.
+ Bland alle de tørre ingerdiensene (mandelmel, kakao, bakepulver, natron, salt, søtning og vaniljepulver).
+ Bland de våte ingrediensene (mandelsmør og melk) med linfrøblandingen.
+ Ha det tørre i det våte og bland godt.
+ Smak evt. til med stevia og rør inn sjokoladebitene.
+ Røren skal være ganske klissete og veldig tykk. Scoop ut deigbiter på størrelse med ca. 2-3 ss og flat dem utover til cookies på et bakepapirkledt stekebrett.
+ Stekes på 175°C i ca. 15 minutter.



PS: om cookiene holder så lenge at de har ligget på kjøkkenbenken et par dager, så smaker de kjempegodt dyppet i chai-te med plantemelk. Mmmm.

Ida

20, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits