mars 2011

Kjernesunne vafler med syltetøy

Disse vaflene er uten gluten, laktose og sukker, og hele familien godkjente dem. De smaker jo ikke helt som vanlige vafler, og de er ikke kjempesøte, men godt var det nå uansett. Helt lovlig som lunsj, frokost eller kveldsmat.

 

Vaffeloppskrift (ca. 8 vaffelplater):
2 egg, skilt
50 g kokosolje, smeltet
5 ss sukrin/xylitol
100 g bokhvetemel
75 g maismel
75 g quinoamel (kan erstattes med mer maismel, men quinoa er veldig næringsrikt)
5 dl havremelk
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1/2 ts vaniljepulver
Steviapulver eller -dråper etter smak

1. Visp sammen eggeplommer, kokosolje og sukrin/xylitol i en bolle.
2. Bland alt det tørre i en anne bolle.
3. Ha i væsken og melblandingen vekselvis i den første blandingen, bare litt om gangen.
4. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren rett før den skal stekes.
4. Pensle vaffelhjernet med olje for hver gang.

 

Jørdbær- og bringebærsyltetøy (ca-mål):
3-4 dl frosne jordbær og bringebær (ca. 40/60)
1/2-1 dl vann
Stevia etter smak
1/4-1/3 ts agar agar eller johannesbrødkjernemel
1 skvis sitronsaft

1. Kok opp bær og vann, og la det koke i noen minutter.
2. Mos bærene og smak til med søtning.
3. Mens blandingen er kokvarm blander man i agar agar/johannesbrødkjernemel, og så lar man syltetøyet koke i ytterligere 1-2 minutter.
4. Ta kjelen av varmen, bland i litt sitronsaft, og la det avkjøles.

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits