mars 2013

Påskekakao

Fyldig kakao, vanilje, seigt marshmallowsskum og ristet kokos - what's not to like?



Oppskrift (1-2 kopper):

1 dl vann
2 dl kokosmelk
1 ss kakao
1/8 ts vaniljepulver
1 klype salt
Steviadråper eller -pulver etter smak
En håndfull lønnesirupmarshmallows
Evt. 1-2 ss gelatin eller kollagenpeptider (for kakao som er snillere mot magen, kan sløyfes) 

+ Bland alle ingrediensene unntatt stevia og marshmallows på middels varme i en kjele. Rør innimellom og pass på at gelatinen er ordentlig oppløst.
+ Ta kjelen av varmen når du syns kakaoen er passe varm, og smak til med stevia.
+ Serveres med marshmallows og drikkes opp mens den fortsatt er varm (ellers stivner marshmallows-skummet på toppen).

God påske fra meg!

Marshmallows med lønnesirup

Denne oppskriften må Tove fra den inspirerende bloggen Mat for sjelen... få all æren for. Det eneste jeg har gjort er å endre litt på søtningen. Lønnesirup gir god smak og mørkere farge. Marshmallowsene er gode å spise som de er som påskesnop, men aller best er de i kakao.



Oppskrift:

1 + 1 dl vann
3 ss gelatin
5 ss lønnesirup (evt. honning)
1/4 ts vaniljepulver/1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper salt
Steviapulver eller -dråper etter smak
Kokosmasse (gjerne ristet i en tørr panne til det er gyldent)

+ Kle en form på ca. 20x20 cm med bakepapir e.l, og strø kokosmasse jevnt over bunnen.
+ Bland sammen 1 dl vann og gelatin i en bolle, og la det stå og svelle.
+ Bland samen resten av vannet, lønnesirup, vanilje og salt i en liten kjele, og varm blandingen til kokepunktet.
+ Hell den kokvarme væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin mens du mikser med en håndmisker (evt. en kjøkkenmaskin med ballongvisp). Visp godt i ca. 5-10 minutter, eller til blandingen tykner og blir lys og seig. Her er det viktig å passe på, så man ikke visper for lenge. Da stivner blandingen mens man prøver å få den over i formen... (host).
+ Sett i kjøleskap til massen har stivnet (hvor lang tid det tar, kommer litt an på hvor godt man har pisket blandingen - min stivnet i det øyeblikket den kom i formen).
+ Skjær i passende biter og oppbevar i kjøleskap (romtemperatur i et par timer går helt fint).

Hold utkikk etter oppskrift på påskekakao!

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits