mars 2013

Pskekakao

Fyldig kakao, vanilje, seigt marshmallowsskum og ristet kokos - what's not to like?



Oppskrift (1-2 kopper):

1 dl vann
2 dl kokosmelk
1 ss kakao
1/8 ts vaniljepulver
1 klype salt
Steviadrper eller -pulver etter smak
En hndfull lnnesirupmarshmallows
Evt. 1-2 ss gelatin eller kollagenpeptider (for kakao som er snillere mot magen, kan slyfes) 

+ Bland alle ingrediensene unntatt stevia og marshmallows p middels varme i en kjele. Rr innimellom og pass p at gelatinen er ordentlig opplst.
+ Ta kjelen av varmen nr du syns kakaoen er passe varm, og smak til med stevia.
+ Serveres med marshmallows og drikkes opp mens den fortsatt er varm (ellers stivner marshmallows-skummet p toppen).

God pske fra meg!

Marshmallows med lnnesirup

Denne oppskriften m Tove fra den inspirerende bloggen Mat for sjelen... f all ren for. Det eneste jeg har gjort er endre litt p stningen. Lnnesirup gir god smak og mrkere farge. Marshmallowsene er gode spise som de er som pskesnop, men aller best er de i kakao.



Oppskrift:

1 + 1 dl vann
3 ss gelatin
5 ss lnnesirup (evt. honning)
1/4 ts vaniljepulver/1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper salt
Steviapulver eller -drper etter smak
Kokosmasse (gjerne ristet i en trr panne til det er gyldent)

+ Kle en form p ca. 20x20 cm med bakepapir e.l, og str kokosmasse jevnt over bunnen.
+ Bland sammen 1 dl vann og gelatin i en bolle, og la det st og svelle.
+ Bland samen resten av vannet, lnnesirup, vanilje og salt i en liten kjele, og varm blandingen til kokepunktet.
+ Hell den kokvarme vsken i en tynn strle i bollen med gelatin mens du mikser med en hndmisker (evt. en kjkkenmaskin med ballongvisp). Visp godt i ca. 5-10 minutter, eller til blandingen tykner og blir lys og seig. Her er det viktig passe p, s man ikke visper for lenge. Da stivner blandingen mens man prver f den over i formen... (host).
+ Sett i kjleskap til massen har stivnet (hvor lang tid det tar, kommer litt an p hvor godt man har pisket blandingen - min stivnet i det yeblikket den kom i formen).
+ Skjr i passende biter og oppbevar i kjleskap (romtemperatur i et par timer gr helt fint).

Hold utkikk etter oppskrift p pskekakao!

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits