mai 2011

Marmorkake med en vri

Denne oppskriften er gluten- og melkefri, uten raffinert sukker og ntter.

N blir det mye kaker her, men noen ganger bare klr jeg i fingrene etter pusle p kjkkenet, s da blir det snn. Denne kaken smaker som om den er full av hvetemel, smr og sukker, men det er den s klart ikke. Den er nemlig full av dette:

Bnner er en god kilde til proteiner for vegetarianere/veganere, og de tuller ikke med blodsukkeret snn som fint hvetemel gjr. Jeg har lenge hatt lyst til lage kake med bnner i, og det angrer jeg ikke p at jeg gjorde! Det er helt umulig smake at denne er sunn. Sunt godis skal nemlig ikke smake "godt til vre sunt", det skal bare smake godt, og ferdig med det.

Her bruker jeg igjen amerikanske cups, men skriver "kopp" i oppskriften fordi det fles det litt mindre rart... Oppskriften kommer originalt fra The Spunky Coconut, men inneholder et par endringer. "Smrkremen" kommer fra Healthy Indulgences.



 Oppskrift:

2 kopper kokte, hvite bnner
6 egg
1/3 kopp valgfri stning (jeg brukte xylitol, lucuma og litt palmesukker)
+ 2 ss vann om du ikke bruker flytende stning
1 ts vaniljepulver
Noen drper stevia m/ valgfri smak (jeg brukte English Toffee)

+ Kjr i en food processor til det blir en jevn blanding.
+ Tilsett:

1/4 kopp smeltet kokosolje
1/2 ts havsalt/himalayasalt
2 ts natron

+ Bland godt, og hell halvparten av rren over i en annen bolle.
+ Tilsett:

1/2 kopp kakao i den ene rren (jeg brukte vanlig bakekakao siden kaken skal stekes)
1/3 kopp siktet kokosmel i den andre rren

+ Bland godt.
+ Hell frst sjokoladerren i en smurt springform med bakepapir i bunnen, og hell s vaniljerren over. Bruk en gaffel e.l. til lage mnster i kaken.
+ Stek i forvarmet ovn p 165 C i ca. 30 minutter - kaken er ferdig nr det akkurat ikke sitter igjen noe deig p en fyrstikk, men hold et godt ye med den, for teksturen endrer seg p null komma niks.

Sjokoladekrem:

7 ss smeltet kokosolje
Ca. 1/4 kopp valgfri stning (jeg brukte xylitol)
6 ss r kakao
2 ss kokosmelk
1 klype havsalt/himalayasalt
Stevia etter smak (jeg brukte chocolate)

+ Bland alt godt sammen, det lnner seg bruke en kjkkenmaskin. Smr over kaken et voila!

Hjemmelaget kroppspleie

Jeg har lyst til dele mine yndlingsoppskrifter p naturlige og lettlagde kroppspleieprodukter med dere. Here goes!

Kroppsskrubb:
1 del kvernet havsalt (ikke grove biter - au!)
1 del olje, f.eks. oliven- eller mandelolje
Et par drper eterisk olje

Masser blandingen lett p huden etter at du er ferdig dusjet (spe osv m vre unnagjort), og skyll av med ikke alt for varmt vann. Klapp huden forsiktig trr med et mykt hndkle. Br ikke brukes mer enn 2 ganger i uken.

Spirulinamaske (motvirker urenheter og leger sr/arr): 
2 deler yoghurt naturell (evt. kefir e.l.)
1 del aloe vera-gel
1/2 ts spirulina

Smr blandingen generst p huden og la virke i ca. 15-20 minutter. Skyll av med lunkent vann, og klapp huden forsiktig trr.

Tips: du kan knuse spirulinatabletter i en plastpose/morter om du ikke har pulverversjonen.

Hrkur:
Ren jojobaolje eller arganolje!

Gir masse fukt og glans til hret. Ha i hret fr du bruker sjampo, og/eller ha i lengdene i hret nr det er hndkletrt (som en leave-in balsam). Funker like bra som den dyreste hrkur.

Edit: spirulina, aloe vera, jojobaolje, arganolje og mandelolje fes kjpt p iherb.com til en mye billigere penge enn i Norge. Bruk koden IDA308 i utsjekkingen, s fr du $5 i rabatt :-)

Kremet sjokoladeis

Dette koste jeg meg med de dagene solen stekte, og jeg kan love at isen er flyelsmyk og veldig, veldig god! S god at man skulle tro den var full av flte og sukker, men det er den alts ikke. Oppskriften er melkefri og sukkerfri, og ikke minst full av nringsstoffer. Is til lunsj, anyone?

Oppskrift (ca. 2-3 porsjoner):
2 sm hndfuller bltlagte cashewntter (over natten med 1 ts salt)
10 ss kokosmelk
3 ss sirup (agave, yacon, lnnesirup, r honning, fibersirup etc)
2 ss extra-virgin kokosolje
4 ss kakao
1 ss lecithin
2 drper stevia vanilla creme
3 drper stevia english toffee
7 drper stevia chocolate
Min. 1 dl valgfri melk

+ Ha alt unntatt stevia og vsken i en foodprocessor/kraftig blender, og kjr til det har blitt en jevn blanding.
+ Spe p med melk til konsistensen er som smeltet is.
+ Smak til med steviadrper - den skal vre bittelitt stere enn du liker, mye av stsmaken forsvinner nemlig nr isen er fryst.
+ Sett i en lufttett boks i fryseren i noen timer - ingen rring ndvendig! Bare sjekk innimellom, den er ferdig nr den er fast, men "scoopable". Om den oppbevares lenger m den tines i 1-2 timer fr den kan spises, men den er absolutt best "fersk".
+ Smaker veldig godt med ferske jordbr!

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits