juli 2012

Rabarbra- og bærgelé

Gelé er kjempegodt og friskt, og hjemmelaget gelé er SÅ mye bedre enn butikkjøpt. For ikke å snakke om mye sunnere, uten masse unødvendig sukker.

Rabarbra- og bærgelé (ca. 10 porsjoner):

1,5 L rabarbra i biter, fersk eller frossen (ca. 600 g)
0,5 L frosne jordbær (ca. 200 g)
2,5 dl frosne bringebær (ca. 100 g)
1 L vann
5 ss sukrin
Evt. stevia etter smak (eller mer sukrin) 
1 ts rå honning for å runde av smaken
14 ts gelatin (tilsvarer ca. 4,5 plater gelatin)

+ Ha rabrabra og bær i en kjele sammen med vannet og kok opp.
+ Smak til med sukrin og evt. stevia (men husk at du skal ha i litt honning senere).
+ La blandingen småkoke i 10-15 minutter, eller til rabarbaen og bærne er helt myke og har mistet det meste av farge.
+ Sil blandingen gjennom en finmasket sil og/eller en nøttepose eller kjøkkenhåndkle. Klem ut siste rest av væsken fra kjøkkenhåndklet.
+ Bland i honningen, og hell saften tilbake i kjelen. Blandingen skal holdes varm slik at gelatinen løser seg opp, men må absolutt ikke koke. Svak til middels varme holder i massevis!
+ Bland inn gelatinen litt etter litt mens du visper godt, slik at det ikke blir noen klumper.
+ Hell i serveringsglass eller former (gjerne avkjøl blandingen litt først), og sett til avkjøling i kjøleskap i 4-5 timer.
+ Holder seg i flere dager i kjøleskap. 

Smaker kjempegodt, også helt uten vaniljesaus :)

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits