juli 2012

Rabarbra- og brgel

Gel er kjempegodt og friskt, og hjemmelaget gel er S mye bedre enn butikkjpt. For ikke snakke om mye sunnere, uten masse undvendig sukker.

Rabarbra- og brgel (ca. 10 porsjoner):

1,5 L rabarbra i biter, fersk eller frossen (ca. 600 g)
0,5 L frosne jordbr (ca. 200 g)
2,5 dl frosne bringebr (ca. 100 g)
1 L vann
5 ss sukrin
Evt. stevia etter smak (eller mer sukrin) 
1 ts r honning for runde av smaken
14 ts gelatin (tilsvarer ca. 4,5 plater gelatin)

+ Ha rabrabra og br i en kjele sammen med vannet og kok opp.
+ Smak til med sukrin og evt. stevia (men husk at du skal ha i litt honning senere).
+ La blandingen smkoke i 10-15 minutter, eller til rabarbaen og brne er helt myke og har mistet det meste av farge.
+ Sil blandingen gjennom en finmasket sil og/eller en nttepose eller kjkkenhndkle. Klem ut siste rest av vsken fra kjkkenhndklet.
+ Bland i honningen, og hell saften tilbake i kjelen. Blandingen skal holdes varm slik at gelatinen lser seg opp, men m absolutt ikke koke. Svak til middels varme holder i massevis!
+ Bland inn gelatinen litt etter litt mens du visper godt, slik at det ikke blir noen klumper.
+ Hell i serveringsglass eller former (gjerne avkjl blandingen litt frst), og sett til avkjling i kjleskap i 4-5 timer.
+ Holder seg i flere dager i kjleskap. 

Smaker kjempegodt, ogs helt uten vaniljesaus :)

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits