august 2011

Himmelske bananpannekaker

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten sukker.Disse pannekakene er SÅ gode! De er tykke, fluffy og saftige, og så er de jo så klart ikke så verst sunne. Min favorittmåte å servere pannekakene på, er med eplebåter, et dryss kanel, og en liten dæsj med lønnesirup. Annen frukt og bær er også kjempegodt. Ingredienslisten er kanskje lang til å være pannekaker, men jeg lover at det er verdt det om du er glad i amerikanske pannekaker!

Oppskrift (ca. 10 små pannekaker):

1,5-2 dl plantemelk
1 klunk eplecidereddik eller annen syre
2 ss kokosmel
1 dl bokhvetemel
1 ts fiberhusk
1 most banan (kan byttes ut med 1 raspet eple, eller tilsvarende mengde av andre raspet/most frukt, grønt og bær)
3 egg
1 ss olje eller smeltet smør
2 ss sukrin eller stevia etter smak
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1 ts krydder, f.eks. kardemomme, kanel, vanilje

+ Bland alt melet og fiberhusken med melk og eddik, dekk til og la stå i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i noen timer - gjerne over natten.
+ Ha most banan, raspet eplet e.l. i røren og bland godt.
+ Bland i resten av ingrediensene - smak til litt og litt med søtning og krydder. 
+ La røren hvile i 10-15 minutter. 
+ Stekes i godt med kokosolje eller smør på middels varme. Snu pannekakene når overflater bobler svakt. Jeg tar innimellom pannen av varmen i et minutt eller to hvis jeg ser antydning til at pannekakene blir for mørke eller om de begynner å sette seg litt fast i pannen., Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin

hits