august 2011

Himmelske bananpannekaker

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten sukker.



Disse pannekakene er S gode! De er tykke, fluffy og saftige, og s er de jo s klart ikke s verst sunne. Min favorittmte servere pannekakene p, er med eplebter, et dryss kanel, og en liten dsj med lnnesirup. Annen frukt og br er ogs kjempegodt. Ingredienslisten er kanskje lang til vre pannekaker, men jeg lover at det er verdt det om du er glad i amerikanske pannekaker!

Oppskrift (ca. 10 sm pannekaker):

1,5-2 dl plantemelk
1 klunk eplecidereddik eller annen syre
2 ss kokosmel
1 dl bokhvetemel
1 ts fiberhusk
1 most banan (kan byttes ut med 1 raspet eple, eller tilsvarende mengde av andre raspet/most frukt, grnt og br)
3 egg
1 ss olje eller smeltet smr
2 ss sukrin eller stevia etter smak
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1 ts krydder, f.eks. kardemomme, kanel, vanilje

+ Bland alt melet og fiberhusken med melk og eddik, dekk til og la st i kjleskapet eller p kjkkenbenken i noen timer - gjerne over natten.
+ Ha most banan, raspet eplet e.l. i rren og bland godt.
+ Bland i resten av ingrediensene - smak til litt og litt med stning og krydder. 
+ La rren hvile i 10-15 minutter. 
+ Stekes i godt med kokosolje eller smr p middels varme. Snu pannekakene nr overflater bobler svakt. Jeg tar innimellom pannen av varmen i et minutt eller to hvis jeg ser antydning til at pannekakene blir for mrke eller om de begynner sette seg litt fast i pannen.



, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits