oktober 2012

Saftig banankake med valntter

Banankake med valntter:

2 godt modne bananer
3 sm egg
4 ss smeltet, kaldpresset kokosolje
3 ss kokossukker
1 ss sukrin/sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1/8 ts salt
9 ss arrowrootstivelse (evt. maizena)
5 ss kokosmel
1 ts bakepulver
Kardemomme
Kanel

+ Mos bananene med gaffel til det blir en glatt mos.
+ Bland inn eggene, og deretter resten av ingrediensene.
+ Smak til med krydder.
+ Stekes p 175C i en liten brdform kledt med bakepapir i ca. 40-60 minutter (kommer an p hvor bred formen er), eller til det ikke sitter igjen deig p en kakenl. Kaken skal st en god stund, og blir relativt mrk p toppen. Den er dessuten spass saftig at det er verre om den str for kort enn for lenge. Er du i tvil. s la den st litt til!
+ Avkjl kaken helt, og la den gjerne st noen timer fr servering.

Opp-ned-kake

Opp-ned-kake har jeg hatt lyst til lage veldig lenge. Kokosmel blandet med arrowrootstivelse gir en kjempesaftig kake, som er litt lettere og smaker litt mindre av kokosmel enn en kake basert utelukkende p kokosmel (det gr s klart an bruke bare kokosmel ogs, og da anbefaler jeg bruke oppskriften til Cecilie fra Fristende Lavkarbo p kake med sjokoladetrfler). Arrowrootstivelse kjper jeg p iherb, og det brukes stort sett p samme mte som maizena. Har du ikke arrowroot i skapet, tror jeg det vil fungere like godt med maizena. Bare fantasien setter grenser for hva slags frukt du kan ha i denne kaken og min favoritt s langt er nektariner. Det er s mye god frukt i sesong n, s det er bare velge og vrake, og eventuelt gjre som meg og lage tre kaker i lpet av n uke...

Opp-ned-kake med frukt:

Kaldpresset kokosolje til smre formen

4-5 nektariner eller annen frukt
2 ts sukrin/sukrinmelis
2-3 ts kokossukker (evt. mer sukrin, men kokossukker gir god, karamellaktig smak)

6 stor eller 7 sm egg
7 ss smeltet, kaldpresset kokosolje eller annen fettkilde
6 ss sukrin/sukrinmelis
0,25-0,5 ts mandelessens
9 ss kokosmel
9 ss arrowrootstivelse
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
Stevia etter smak

+ Forvarm ovnen til 175C.
+ Dekk bunnen av en rund springform (24 cm) med bakepapir.
+ Smr formen godt med kokosolje.
+ Str sukrin og kokossukker i bunnen av formen.
+ Fordel frukten i skiver (pre, nektarin) eller halve deler (plomme) slik at det dekker s mye som mulig av bunnen.



+ Visp de vte ingrediensene godt sammen i en liten bolle, og bland sammen de trre ingrediensene i en strre bolle.
+ Bland de vte ingrediensene sammen med de trre. Bruk gjerne en visp for f ut klumpene fr rren tykner (tar noen sekunder).
+ Hell rren i kakeformen og glatt den ut (dette blir undersiden av kaken).
+ Stek i midten av ovnen i ca. 20-30 minutter, eller til det ikke sitter noe deig igjen p enden av en fyrstikk.
+ La kaken avkjles i noen minutter for du lsner p springformen (lsne gjerne med en kniv langs kanten frst).
+ Legg et fat opp ned p kaken, og snu den kjapt.
+ Ta forsiktig av bakepapiret og bunnen av kakeformen.

Kaken er aller best varm, og den smaker kjempegodt med krem av et eller annet slag med litt vaniljepulver i til. Nyt!

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits