november 2011

Salte, ristede gresskarkjerner

Sunn og god snacks! Gresskartiden er kanskje forbi, men heldigvis har vi tilgang p gresskarkjerner fra butikken hele ret. Akkurat disse frene kommer fra ferske gresskar, men jeg er helt sikker p at butikkjpte kjerner funker like bra. Alt som skal til er litt krydring og risting, og vips har man snacks som smaker som popcorn! Her flger en veldig ca.-oppskrift - man m nesten krydre etter eget nske.

Du trenger:

Gresskarkjerner
Olivenolje
Havsalt
Meksikansk chilipulver (mindre sterkt enn vanlig chilipulver)

+ Om du bruker ferske gresskarkjerner, m du frst rense og trke dem. Klapp dem trre med trkepapir, spre dem utover bakepapir, og la dem trke i ca. 1-2 timer.
+ Ha kjernene i en bolle, og hell over en liten dsj olivenolje. Nok til til at alle kjernene fr olje p seg, men ikke s mye at de svmmer i olje.
+ Kvern over en god slump havsalt, ha i et lite dryss chilipulver, og bland godt.
+ Fordel frene jevnt utover et bakepapirkledt stekebrett, og rist dem p 135 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Pass p s de ikke blir brent (husk at frene vil fortsette ristes en liten stund etter at de er tatt ut av ovnen).

Saftig lavkarbobrd med squash

Denne oppskriften er lavkarbo, glutenfri og melkefri. Oppskriften kommer herfra (men originalen har blitt lnt fra noen andre igjen osv. osv.).



Jeg vet ikke med dere, men jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk til smak og konsistens p lavkarbobrd. Da jeg prvde meg p denne oppskriften ble jeg veldig positivt overrasket! Brdet er allikevel kjempesaftig og smaker litt nttete. Kjemperaskt lage, dessuten! All re til den som laget oppskriften. Brdet tler godt  fryses, men passer ikke i brdristeren. Et tips er derfor fryse ned brdet i skiver, ta opp etter behov kvelden fr det skal spises, og la det tine i kjleskapet over natten. Det fine er at brdet i tint tilstand smaker like godt, og er like saftig, som da det var ferskt!

Oppskrift:
5 egg
75 g valntter
40 g solsikkefr
40 g linfr (gjerne knuste)
100 g mandelmel
150 g squash
1/2 dl olje
2 ss fiberhusk
2 ts johannesbrdkjernemel (kjpes p helsekost)
3 ts bakepulver
3 ts sukrin (evt. annen stning)
1 ts salt

+ Ha fr og ntter i en foodprocessor og kjr til det fr en melaktig konsistens.
+ Kjr squash i en foodprocessor til den blir grtete.
+ Ha fr- og nttemelet, squash, samt resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjr til blandingen er mer eller mindre glatt (den blir ikke 100% glatt).
+ Rr gjerne inn rundt 40 gram ntter eller fr for mer spennende konsistens.
+ La rren st i 10-15 minutter for la fiberhusk og JBKM virker - blandigen vil tykne ganske mye.
+ Hell rren over i en bakepapirkledd brdform som rommer 1,5L, glatt ut p toppen, og str over litt fr hvis du vil (pass p trykke frene s vidt ned i rren s ikke de faller av nr brdet er stekt).
+ Stek p 180C i ca. 25 minutter. Skru s ned varmen til 150C og la steke i ytterligere ca. 40 minutter. Ta s brdet ut av formen, skru temperaturen opp til 180C igjen, og stek videre p rist i 15-20 minutter. Brdet skal f en relativt dyp brunfarge, og s fort det hadde det la jeg litt bakepapir over brdet for forhindre at det ble brent p toppen.

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin

hits