Salte, ristede gresskarkjerner

Sunn og god snacks! Gresskartiden er kanskje forbi, men heldigvis har vi tilgang på gresskarkjerner fra butikken hele året. Akkurat disse frøene kommer fra ferske gresskar, men jeg er helt sikker på at butikkjøpte kjerner funker like bra. Alt som skal til er litt krydring og risting, og vips har man snacks som smaker som popcorn! Her følger en veldig ca.-oppskrift - man må nesten krydre etter eget ønske.
Du trenger:
Gresskarkjerner
Olivenolje
Havsalt
Meksikansk chilipulver (mindre sterkt enn vanlig chilipulver)
+ Om du bruker ferske gresskarkjerner, må du først rense og tørke dem. Klapp dem tørre med tørkepapir, spre dem utover bakepapir, og la dem tørke i ca. 1-2 timer.
+ Ha kjernene i en bolle, og hell over en liten dæsj olivenolje. Nok til til at alle kjernene får olje på seg, men ikke så mye at de svømmer i olje.
+ Kvern over en god slump havsalt, ha i et lite dryss chilipulver, og bland godt.
+ Fordel frøene jevnt utover et bakepapirkledt stekebrett, og rist dem på 135 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Pass på så de ikke blir brent (husk at frøene vil fortsette å ristes en liten stund etter at de er tatt ut av ovnen).

Sunn og god snacks! Gresskartiden er kanskje forbi, men heldigvis har vi tilgang på gresskarkjerner fra butikken hele året. Akkurat disse frøene kommer fra ferske gresskar, men jeg er helt sikker på at butikkjøpte kjerner funker like bra. Alt som skal til er litt krydring og risting, og vips har man snacks som smaker som popcorn! Her følger en veldig ca.-oppskrift - man må nesten krydre etter eget ønske.
Du trenger:
Gresskarkjerner
Olivenolje
Havsalt
Meksikansk chilipulver (mindre sterkt enn vanlig chilipulver)
+ Om du bruker ferske gresskarkjerner, må du først rense og tørke dem. Klapp dem tørre med tørkepapir, spre dem utover bakepapir, og la dem tørke i ca. 1-2 timer.
+ Ha kjernene i en bolle, og hell over en liten dæsj olivenolje. Nok til til at alle kjernene får olje på seg, men ikke så mye at de svømmer i olje.
+ Kvern over en god slump havsalt, ha i et lite dryss chilipulver, og bland godt.
+ Fordel frøene jevnt utover et bakepapirkledt stekebrett, og rist dem på 135 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Pass på så de ikke blir brent (husk at frøene vil fortsette å ristes en liten stund etter at de er tatt ut av ovnen).