Sjokolade & godteri

Marshmallows med lønnesirup

Denne oppskriften må Tove fra den inspirerende bloggen Mat for sjelen... få all æren for. Det eneste jeg har gjort er å endre litt på søtningen. Lønnesirup gir god smak og mørkere farge. Marshmallowsene er gode å spise som de er som påskesnop, men aller best er de i kakao.Oppskrift:

1 + 1 dl vann
3 ss gelatin
5 ss lønnesirup (evt. honning)
1/4 ts vaniljepulver/1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper salt
Steviapulver eller -dråper etter smak
Kokosmasse (gjerne ristet i en tørr panne til det er gyldent)

+ Kle en form på ca. 20x20 cm med bakepapir e.l, og strø kokosmasse jevnt over bunnen.
+ Bland sammen 1 dl vann og gelatin i en bolle, og la det stå og svelle.
+ Bland samen resten av vannet, lønnesirup, vanilje og salt i en liten kjele, og varm blandingen til kokepunktet.
+ Hell den kokvarme væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin mens du mikser med en håndmisker (evt. en kjøkkenmaskin med ballongvisp). Visp godt i ca. 5-10 minutter, eller til blandingen tykner og blir lys og seig. Her er det viktig å passe på, så man ikke visper for lenge. Da stivner blandingen mens man prøver å få den over i formen... (host).
+ Sett i kjøleskap til massen har stivnet (hvor lang tid det tar, kommer litt an på hvor godt man har pisket blandingen - min stivnet i det øyeblikket den kom i formen).
+ Skjær i passende biter og oppbevar i kjøleskap (romtemperatur i et par timer går helt fint).

Hold utkikk etter oppskrift på påskekakao!

Salte, ristede gresskarkjerner

Sunn og god snacks! Gresskartiden er kanskje forbi, men heldigvis har vi tilgang på gresskarkjerner fra butikken hele året. Akkurat disse frøene kommer fra ferske gresskar, men jeg er helt sikker på at butikkjøpte kjerner funker like bra. Alt som skal til er litt krydring og risting, og vips har man snacks som smaker som popcorn! Her følger en veldig ca.-oppskrift - man må nesten krydre etter eget ønske.

Du trenger:

Gresskarkjerner
Olivenolje
Havsalt
Meksikansk chilipulver (mindre sterkt enn vanlig chilipulver)

+ Om du bruker ferske gresskarkjerner, må du først rense og tørke dem. Klapp dem tørre med tørkepapir, spre dem utover bakepapir, og la dem tørke i ca. 1-2 timer.
+ Ha kjernene i en bolle, og hell over en liten dæsj olivenolje. Nok til til at alle kjernene får olje på seg, men ikke så mye at de svømmer i olje.
+ Kvern over en god slump havsalt, ha i et lite dryss chilipulver, og bland godt.
+ Fordel frøene jevnt utover et bakepapirkledt stekebrett, og rist dem på 135 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Pass på så de ikke blir brent (husk at frøene vil fortsette å ristes en liten stund etter at de er tatt ut av ovnen).

, Nesodden

Tror på naturlig, ren og næringstett mat som gjør kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjær og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.Dette skriver jeg om:
Arkiv:

Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:bloglovin
hits