Sjokolade & godteri

Marshmallows med lnnesirup

Denne oppskriften m Tove fra den inspirerende bloggen Mat for sjelen... f all ren for. Det eneste jeg har gjort er endre litt p stningen. Lnnesirup gir god smak og mrkere farge. Marshmallowsene er gode spise som de er som pskesnop, men aller best er de i kakao.



Oppskrift:

1 + 1 dl vann
3 ss gelatin
5 ss lnnesirup (evt. honning)
1/4 ts vaniljepulver/1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper salt
Steviapulver eller -drper etter smak
Kokosmasse (gjerne ristet i en trr panne til det er gyldent)

+ Kle en form p ca. 20x20 cm med bakepapir e.l, og str kokosmasse jevnt over bunnen.
+ Bland sammen 1 dl vann og gelatin i en bolle, og la det st og svelle.
+ Bland samen resten av vannet, lnnesirup, vanilje og salt i en liten kjele, og varm blandingen til kokepunktet.
+ Hell den kokvarme vsken i en tynn strle i bollen med gelatin mens du mikser med en hndmisker (evt. en kjkkenmaskin med ballongvisp). Visp godt i ca. 5-10 minutter, eller til blandingen tykner og blir lys og seig. Her er det viktig passe p, s man ikke visper for lenge. Da stivner blandingen mens man prver f den over i formen... (host).
+ Sett i kjleskap til massen har stivnet (hvor lang tid det tar, kommer litt an p hvor godt man har pisket blandingen - min stivnet i det yeblikket den kom i formen).
+ Skjr i passende biter og oppbevar i kjleskap (romtemperatur i et par timer gr helt fint).

Hold utkikk etter oppskrift p pskekakao!

Salte, ristede gresskarkjerner

Sunn og god snacks! Gresskartiden er kanskje forbi, men heldigvis har vi tilgang p gresskarkjerner fra butikken hele ret. Akkurat disse frene kommer fra ferske gresskar, men jeg er helt sikker p at butikkjpte kjerner funker like bra. Alt som skal til er litt krydring og risting, og vips har man snacks som smaker som popcorn! Her flger en veldig ca.-oppskrift - man m nesten krydre etter eget nske.

Du trenger:

Gresskarkjerner
Olivenolje
Havsalt
Meksikansk chilipulver (mindre sterkt enn vanlig chilipulver)

+ Om du bruker ferske gresskarkjerner, m du frst rense og trke dem. Klapp dem trre med trkepapir, spre dem utover bakepapir, og la dem trke i ca. 1-2 timer.
+ Ha kjernene i en bolle, og hell over en liten dsj olivenolje. Nok til til at alle kjernene fr olje p seg, men ikke s mye at de svmmer i olje.
+ Kvern over en god slump havsalt, ha i et lite dryss chilipulver, og bland godt.
+ Fordel frene jevnt utover et bakepapirkledt stekebrett, og rist dem p 135 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Pass p s de ikke blir brent (husk at frene vil fortsette ristes en liten stund etter at de er tatt ut av ovnen).

, Nesodden

Tror p naturlig, ren og nringstett mat som gjr kroppen glad og velfungerende. Liker enkle oppskrifter og kosemat. Oppskrifter uten pasteurisert melk, soya, sukker, gjr og ubehandlet gluten. Tradisjonskost. Alle bilder er tatt av meg om ikke noe annet er spesifisert, og er beskyttet av copyright.







Dette skriver jeg om:
Arkiv:













Blogger og nettbutikker jeg anbefaler:



bloglovin
hits